Zelfverdediging als prostituee

Als prostituee kom je regelmatig ongewenste figuren tegen die je niet alleen willen gebruiken, maar vooral willen misbruiken.

Als je ze niet op een behoorlijke manier kunt afwijzen, of wanneer ze je bedreigen en/of geweld erbij gebruiken, kan het zijn dat terugvechten de enige mogelijkheden is.

Dit grijpen naar geweld is wettelijk toelaatbaar aangezien het gaat om zelfverdediging. Dit artikel geeft je enkele tips die je zeker moet onthouden.

Tip 1: kijk altijd in de aanvaller zijn/haar ogen

Het is uitermate belangrijk dat je op elk moment oogcontact hebt met je aanvaller, want enkel op die manier kun je hem of haar het beste inschatten. Vaak zal hij proberen je aandacht af te leiden door bijvoorbeeld iets in een bepaalde richting te gooien, je te vragen hoe laat het is of door andere trucjes.

Het is zeer belangrijk om hier niet op in te gaan als je hem of haar niet vertrouwt. Je moet je dader altijd goed in het vizier hebt, waardoor je kunt anticiperen op zijn acties.

Tip 2: verberg je geld

Het is heel belangrijk dat je klant niet weet waar je je geld bijhoudt. Een goede tip is om het geld apart te houden en pas bij de rest te voegen wanneer je alleen bent.

Op deze manier vermijdt je dat ongewenste mensen weten waar je spaarpotje zich bevindt en je in plaats van wat rijker weer wat armer maken.

Tip 3: wat doen als ik aangevallen wordt

…de dader heeft mij in een wurggreep
Als de dader je in een wurggreep op de grond heeft kun je verschillende dingen doen. Indien het een man is kun je proberen hem in zijn ballen te slaan, want die blijven voor elke man zeer gevoelig.

Je kunt ook proberen te pitsen en te nijpen. Dit laatste kun je vooral aan de binnenkant van de dijbenen doen, want daar is dit bijzonder pijnlijk.

…de ader staat dreigend voor jou
In dit geval kun je de dader tegen de schenen of in de ballen stampen. Hierdoor zal hij even terugtrekken en misschien ophouden je lastig te vallen.

…de dader trekt aan je haar
Dit zorgt ervoor dat je lichaam automatisch mee buigt, waar je hoofd gaat volgt het lichaam.

Probeer dit tegen te gaan door met je volle hand boven zijn hand in de tegenovergestelde richting te duwen.

Tip: ook als de man aan je oorbellen trekt kun je door middel van deze beweging je proberen te bevrijden.
…maar loop van zodra je kan weg en ga naar je vertrouwenspersoon, een veilige locatie of rechtstreeks naar de politie.

Contacteer altijd de politie in elk geval van agressie, zowel fysiek als dreiging. Een dreiging kan onbelangrijk klinken, maar wanneer er toch iets gebeurd is de politie op de hoogte en hebben ze meteen een voorsprong om de mogelijke dader te vinden.

Indien je de persoon in kwestie kent is het contacteren van de politie zeer belangrijk. Het is mogelijk dat jij niet de enige bent die problemen of dreigingen ontvangt. Meerdere klachten van verschillende personen kan ervoor zorgen dat de politie eens de persoon in kwestie een bezoekje brengt.

Wanneer je anoniem wil blijven kan je altijd een anoniem telefoontje doen, of stuur een familie of vriend(in) langs bij de politie.

Voorkoming is de beste vorm van zelfverdediging.

Bron: infosexwork.be


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website