Wil je een kinky niveautje hoger gaan?

Wil je een kinky niveautje hoger gaan?

Fifty Shades of Grey (vert. Vijftig Tinten Grijs) heeft voor vele liefdesparen een nieuwe wereld doen open gaan. De ondeugende wereld van kink werd dankzij dit boek én de verfilming ervan uit de taboesfeer gehaald.

Vele koppels beginnen wat met kink te experimenteren en rollen in de BDSM-wereld. Maar sommigen beginnen het handen boeien en blinddoeken misschien nog wat aan de softe kant.

Maar wat moet je weten als je een niveautje hoger wilt gaan. En willen jullie beide dat wel?

Praat, praat, praat!

Communicatie vooraf is misschien wel het allerbelangrijkste als je aan een fatsoenlijke BDSM-relatie wilt beginnen.

Immers door af te spreken wat jullie fantasieën zijn en hoe jullie elkaar daarin kunnen treffen, krijgen jullie meer vertrouwen in elkaar. Het is ook belangrijk om duidelijk te maken wat not done is.

Wat mag je partner niet bij jou doen? Of wat mag jij zeker niet bij je partner doen!

Op deze manier leren jullie elkaars grenzen, maar ontdekken jullie ook waar jullie wel grenzen mogen verleggen. Door elkaar op deze wijze informed consent te geven blijft het BDSM-spel leuk.

Ook na het ‘spelen’, is het belangrijk om te praten. Evalueer wat jullie ervan vonden. Op die manier weten jullie wat goed was en wat niet echt werkte. Zo zal jullie BDSM-relatie zich sneller serieus kunnen vormen.

Laat je niet verleiden door internet

Op het internet vind je op tal van pornografische websites zeer kinky videoclips.

Het is belangrijk om te weten dat het meeste wat je daar ziet extreem is. Hoewel de plaatjes en clipjes die je op zulke websites vindt wel je fantasie kunnen laven, moet je beseffen dat het voor je wellicht niet haalbaar is om zover te geraken.
Of moet je beseffen dat je niet op een, twee, drie, dat hoge ‘speelniveau’ zal halen.

Wees er ook van bewust dat vele van die BDSM-foto’s en videoclips in scène zijn gezet. Wat je ziet, is dus niet noodzakelijk de werkelijkheid! Het internet kan je weldegelijk helpen bij het ontwikkelen van je fantasieën, maar sta er ook altijd kritisch tegenover.

Stopwoorden!

Zeker wanneer je het BDSM-spel naar een hoger niveau tilt is het uitermate belangrijk dat je met stopwoorden zult gaan werken.

Immers kun jij nu pijn gaan lijden of iemand pijn doen.

Hoewel dat natuurlijk een deel van het plezier is, kan het soms toch ondragelijk voor jou of je partner worden. Deze moet dan kunnen aangeven dat het hem te veel wordt en dat het spel nu, onmiddellijk moet eindigen.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website