Wat als het seksleven in je relatie plots zo dood als een pier is?

Wat als het seksleven in je relatie plots zo dood als een pier is?

Natuurlijk houd je na al die jaren nog steeds van je partner, net zoveel of misschien wel meer dan voorheen.

Maar het bed is alleen nog dat meubelstuk om in te slapen, en jouw rechterbeen heeft meer seks met je hitsige hond dan de rest van je lichaam met je geliefde…

Hoe krijg je weer passie in je seksleven, hoe maak je van die dode pier weer een levendige cobra?

Minder te zien, meer te verlangen

Sexy lingerie is een cliché maar het werkt vaak wel, waarom eigenlijk? In een langdurige relatie heb je steeds minder geheimen en taboes wat betreft je lichaam. Je staat, loopt en beweegt spiernaakt langs elkaar in de badkamer en ziet elkaar niet eens meer staan. Het lichaam is een functioneel object geworden en niet langer een object van verleiding en opwinding.

Ga eens wat MEER dragen, en wees daarbij subtiel. Je hoeft niet altijd een ongemakkelijke BH aan te trekken met tepelgaten en met hoge pumps het bed in te stappen, bedek jezelf met comfortabel ondergoed dat zich soepel over jouw lichaam drapeert.

Wat zit er onder die kleding? Als je me lief aankijkt mag je even kijken! Even wat afstand nemen en een langzame striptease geven is ook erg effectief. Wees niet verlegen, zelfvertrouwen is belangrijker dan het lichaam van een model.

Elke emotie telt

Bij seks staat één emotie voorop; opwinding. Vaak wordt opwinding gelijk gesteld aan geilheid, maar er zijn ontelbare nuances en er mogen ook heel andere emoties naar voren komen.

Lachen bijvoorbeeld, wanneer heb je voor het laatst gelachen tijdens seks?

Je kunt met elkaar lachen om de gekste en meest intieme zaken, wat doe je als je partner per ongeluk een scheet laat? Je kunt boos worden en de kamer uitlopen en je partner beschaamd achterlaten. Of je kunt zelf ook een knetterend salvo lossen en samen een absurd maar hilarisch moment delen.

Als je die dag van het “bruine bonen buffet” bij de lokale Mexicaan hebt genoten raad ik je wel aan het raam open te zetten…

Ontdek elkaar opnieuw, en overal

Op een gegeven moment weet je precies waar alle bijzondere plekjes zitten op het lichaam van je partner. Maar de “knoppen” reageren niet meer op jouw vingers. Misschien zijn de knoppen niet versleten maar de manier van aanraken is verkeerd.

Je gaat handelen op automatisme terwijl je zelf elke aanraking net zo intens moet ervaren als de persoon die je aanraakt. Strelen met je vingertoppen is compleet anders dan wrijven met je vingers.

Een zachte kus op de juiste plek kan een lichaam in een moment van ijskoud naar gloeiend heet laten gaan. En neem ruim de tijd om de juiste plekjes te (her)ontdekken!

Aanraken vindt niet alleen plaats in de slaapkamer, maar ook op de bank, in de keuken, tijdens het tuinieren… En ook buitenshuis in een openbaar park of in een kleine lift met andere mensen.

Niemand anders ziet het, maar jullie voelen het! Deel die momenten en laat het langzaam opbouwen tot een wilde nacht van passie in slaapkamer, als je het zover brengt!

Er zijn nog genoeg andere methodes om je seksleven nieuw leven in te blazen maar geven voorlopig voldoende mogelijkheden.

Probeer elkaar opnieuw te ontdekken. Zoek naar die momenten die vroeger zo bijzonder waren en die je nu als vanzelfsprekend bent gaan zien.

Neem elkaar nooit voor lief, maar wees lief voor elkaar.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website