Wanneer een orgasme plots verdwijnt…

Wanneer een orgasme plots verdwijnd

Ja, het gebeurd, vooral bij vrouwen, maar ook wel eens bij een man…

Moeilijk een orgasme krijgen of er zelfs niet meer in staat voor zijn. Dit verschijnsel kan rond de veertig jarigen gebeuren, maar afhankelijk van je levensstijl ook vaak eerder of later.

Gebruik seksspeeltjes

Het kan zijn dat je minder snel een orgasme krijgt, omdat het te “gewoon” is geworden, en komt vaker voor dan meeste mensen denken.

In het begin van een relatie vaak spetterend. Alles is nieuw en je wil graag een goede indruk maken op elkaar, maar na enkele maanden of zelfs jaren is dat nieuw volledig verdwenen.

Er is geen nieuwe indruk meer te maken, je kent elkaar en vaak weten vrouwen al wanneer de man gaat klaarkomen. Het is meer een routine geworden dan een gevolg van passie.

Seksspeeltjes kunnen je daarbij helpen. Een vrouw kan bijvoorbeeld gebruik maken van een vibrator of vragen aan haar man om een vibrerende ring om te doen tijdens de seks.

Dit soort speeltjes stimuleren de gevoeligste plekjes op een andere manier en dat kan ervoor zorgen dat je weer een orgasme krijgt. Het maakt de seks ook terug wat “nieuw” en interessant.

Er is niets mis met masturbatie

Als het orgasme niet meer tijdens de “echte” seks met je partner lukt, zou niets je mogen tegenhouden om het zelf eens te proberen. Zo kan je ook nagaan of het iets medisch is of niet.

Het kan immers zijn dat bepaalde standjes je niet genoeg prikkelen daar vanonder. Masturbatie kan je helpen.

Jij hebt immers dan de controle over jezelf en kunt ontdekken wat wel werkt om een orgasme te krijgen. Je kunt er nog altijd iets intiems van maken, waarom masturberen jij en je partner niet gewoon voor elkaar?

Pas je voeding aan en beweeg

Als bovenstaande tips niet helpen, kan het zijn dat je lichaam momenteel niet echt in de goede mood is op seksgebied. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Zo kun je te veel suikers en vetten eten die niet echt goed zijn voor een orgasme. Probeer gezond en evenwichtig te eten, maar beweeg ook. In de fitness kun je heel veel groepssessies doen die je libido omhoog krikken.

De sessies borst buik en billen, cycling en zumba zouden volgens onderzoek vrouwen helpen om een beter libido te ontwikkelen, maar ook sneller een orgasme te krijgen.

Als bovenstaande tips niet helpen kan je altijd eens bij je familie dokter luisteren. Als man kan je mogelijk van een testosteron tekort leiden, wat zeer normaal is bij veertig – vijftig jarigen, maar de laatste jaren neemt een testosteron tekort ook vaker voor bij twintig en dertig jarigen.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website