Waarom hij haar afwijst

Soms komen vrouwen terug van een geweldige date en denken ze ‘Ah, hopelijk belt hij snel terug.’ Maar dat telefoontje komt er niet…

In dat geval heeft de man haar afgewezen, maar waarom doet hij dat? Vrouwen, probeer het niet te persoonlijk te nemen, want het ligt niet altijd aan jou. Soms was het moment gewoon niet het juiste of had hij eigenlijk al een vriendin.

Natuurlijk ligt het soms ook wel aan jou en dan is het belangrijk dat je eraan werkt. Hieronder enkele van de veel voorkomende redenen waarom hij haar afwijst.

Een té sterke persoonlijkheid

Vergis je niet, veel mannen hebben graag een vrouw met persoonlijkheid. Net zoals ook heel veel mensen graag zout op hun frieten heeft, maar te veel zout is niet lekker. Té veel persoonlijkheid tonen in een date wekt angst bij hem.

En dat werkt averechts. Natuurlijk kan het zijn dat je een topmanager bent en goed op je eigen benen kunt staan, maar mannen worden – zeker tijdens dates – niet graag in hun eer gekrenkt.

Complimenteer hem ook eens en spreek zo weinig mogelijk over je werk tijdens je date.

Houd de sfeer in tact!

Vrouwen zijn goede sfeermakers, maar kunnen soms ook wel eens de sfeer verpesten. En vaak tijdens (eerste) dates. Natuurlijk moet je dan niet ‘iemand anders’ zijn, het is zelfs heel belangrijk dat je jezelf bent, maar toon vooral je ‘leukste’ zelf.

Tijdens een eerste date moet je niet over je seksverleden praten, noch over al te veel persoonlijke problemen. Dit kan immers voor veel mannen een echte afknapper zijn. Wil je een man zijn hart veroveren, tover dan je leukste zelf tevoorschijn.

Tja, er is al een ander…

Hier kun je natuurlijk niets aan doen, maar het is best wel een veel voorkomende reden. Sommige mannen slagen erin gegeerd te worden door meerdere vrouwen (en dat soms tegelijkertijd).

De meerderheid van de mannen zijn toch echter nog altijd trouw en hebben daarom aan een liefdespartner genoeg. Hier zal je je gewoon bij moeten neerleggen. Jouw ware komt er ongetwijfeld een andere keer aan.

Gewoon niet het juiste moment

Soms speelt er zoveel in de andere zijn leven, dat hij niet onmiddellijk nood heeft aan liefde en seks. Als je hem echt graag ziet, zal je nog even geduld moeten hebben, want anders wijst hij je resoluut af. Timing is echt alles. Ook voor mannen is het niet altijd ‘de juiste moment’.

Té lief

Deze reden staat haaks ten opzichte van reden één. Maar de meeste mannen hebben ook niet graag een té lieve vrouw. Vaak associëren ze dat met onzekere vrouwen of karakterloze vrouwen. De meeste mannen hebben echter graag een partner die van zichzelf af durft te bijten.

Je moet heus lief zijn tijdens je date, maar je mag ook af en toe je kruidige zelf naar boven halen. Te lief of te stout… ‘te’ is nooit goed. Probeer altijd een evenwicht te zoeken en wedden dat dan niet veel mannen je direct zullen afwijzen.

Lees ook: Waarom zij hem afwijst


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website