Vanaf 01/07/2017 worden condooms in Duitsland verplicht!

De Duitse coalitie is na een lange tijd dan toch tot een akkoord gekomen. Vanaf 01/07/2017 zal de nieuwe prostitutiewet ingaan, en wordt het gebruik van condooms verplicht.
De nieuwe wetgeving is bedoeld om sekswerkers beter te beschermen. In Saarland en Beieren (Bayern) is de verplichting van het gebruik van een condoom al langere tijd actief.

De wetgeving is van toepassing voor alle prostituees, exploitanten, organisatoren, en swingers met commerciële doeleinden. Het condoom dient voor alle denkbare praktijken gebruikt te worden (oraal, vaginaal en anaal).
Erotische advertenties of eigen websites met inhoud “zonder condoom” zijn niet toegelaten!  Indien men de wet overtreedt, kunnen boetes opgelegd worden tot 50.000€.

De wet brengt naast de condoomplicht ook nog andere verplichtingen met zich mee. Zo dient elke exploitant van een prostitutie onderneming te beschikken over een vergunning om deze te mogen uitbaten.  Om een vergunning te verkrijgen moet men aan enkele voorwaarden voldoen, o.a. veiligheids- en gezondheidszorg maatregelen treffen, aanwezigheid van jongeren voorkomen (zowel als sekswerker als klant), geen gedwongen prostitutie, etc…

Voor de sekswerkers eist de nieuwe wet dat men zich moet registreren vooraleer men mag werken (meldingsplicht). De registratie kan enkel bekrachtigt worden door een bevoegde autoriteit, de registratieduur heeft een termijn van 5 dagen. Het document “inschrijvingsbewijs” omvat persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, adres, evenals de werkplaatsen. Als alternatief biedt men het “alias certificaat”, dit om sekswerkers hun identiteit te beschermen. Bij controle op de werkplaats moet het inschrijvingsbewijs voorgelegd kunnen worden.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website