UTSOPI – Sex workers Union Taskforce : Arbeidskader Sekswerk (contractueel)

Het kabinet van Arbeid werkt momenteel aan een wetsvoorstel voor een arbeidskader voor sekswerkers. Op dit moment bestaat er enkel het zelfstandigenstatuut voor onze activiteiten, maar de mogelijkheid van loondienst en de bijbehorende bescherming zal in sommige gevallen een interessant alternatief bieden.

UTSOPI en de rest van de sector zullen in oktober worden geraadpleegd om onze feedback op het voorstel te geven. Om ervaringen en expertise te verzamelen van sekswerkers die mogelijk belang (zullen) hebben bij dit arbeidskader, nodigen we jullie uit voor een reflectiegroep.

Om deel te nemen:

  • Je bent een sekswerker en hebt ervaring met de aangifte van je inkomsten via een arbeidsovereenkomst, een zelfstandigenstatuut of een sociaal kantoor
  • Je spreekt Frans of Nederlands (de talen waarin de wetsvoorstellen aan ons worden voorgelegd)

Praktische details:

  • Er zijn 2 fysieke ontmoetingen gepland in Brussel op 17 en 24 oktober van 19u tot 21u. Je verbindt je ertoe aanwezig te zijn op deze twee data.
  • Alle discussies zijn vertrouwelijk
  • Er wordt een vergoeding voorzien

Als je interesse hebt, bezorg ons dan een korte paragraaf met wat informatie over je professionele profiel: hoe lang werkt je al als sekswerker en op welke manier? Wat is je geregistreerde status? Deze informatie blijft vertrouwelijk en wordt uitsluitend gebruikt door deze taskforce.

Stuur deze informatie voor 10 october 2023 naar taskforce@utsopi.be of via whatsapp: 0472 25 64 26. Dankjewel!