Utsopi heeft u nodig: steun onze strijd voor arbeidsrechten

Na jaren strijden heeft Utsopi op 18 maart een historische overwinning bereikt: de decriminalisering van sekswerk in België is een feit. De uitbating van sekswerk is niet langer vervolgbaar. Er zal efficiënter opgetreden kunnen worden tegen mensenhandel en misbruik. Sekswerkers zullen dezelfde rechten krijgen als de rest van de bevolking. Er komt een eind aan de discriminatie. 

Dit was maar de eerste etappe. Utsopi is nu in gesprek met sekswerkers, uitbaters, ministers en experts om een arbeidskader voor de sector uit te werken: hoe zorgen we ervoor dat sekswerkers in hygiënische, veilige en gezonde omstandigheden werken? Dat ze vakantiedagen, ziekteverlof en pensioen hebben? Al lijken deze rechten ons niet meer dan logisch, toch zijn er krachten in de samenleving die zich ertegen blijven verzetten. Dit is een heel belangrijke, moeilijke, maar zeker niet onmogelijke opdracht.

Zoals de zaken er nu voorstaan, is het echter onzeker of Utsopi de herfst haalt. Na het wegvallen van de crisissubsidies tijdens de pandemie, zijn we heel erg ondergefinancierd voor de taak die we te vervullen hebben. Daarom hebben we jullie steun nodig. 

Steun ons. Met uw steun kunnen we ervoor zorgen dat dat we een plek blijven waar sekswerkers terecht kunnen met vragen, om elkaar te leren kennen, voor juridisch advies, terwijl we arbeidsrechten voor sekswerkers in ons land mogelijk maken. Niet toevallig starten we deze campagne op 1 mei, internationale dag van de arbeid. 

Help ons arbeidsrechten voor sekswerkers mogelijk te maken. Steun Utsopi