Spelen met je ballen is gezond

Een man speelt graag met zijn ballen, dat staat vast. Maar auteur Vanessa Van Edwards gaat in haar boek ‘Human Lie Detection and Body Language 101′ dieper in op het hoe en waarom van deze gewoonte.

Het begint in de jeugd, jongetjes grijpen vaak naar hun geslachtsdelen en dat wordt door de ouders bestempeld als “niet netjes”, maar de drang blijft. Ook later in het leven van een man zal hij zijn klokkenspel willen bespelen. Van Edwards heeft drie verschillende redenen beschreven voor dit fenomeen, die niets te maken hebben met seksuele opwinding.

1. Het is een onderbewuste manier van beschermen. Je beschermt jezelf tegen gevaar, dat kan een voetbal zijn die op jouw teelballetjes afkomt of een psychische dreiging. Je hand op je testikels plaatsen geeft je een gevoel van bescherming.

2. Door het plaatsen van je hand op je noten komt het hormoon ‘oxytocine’ vrij. Het is vergelijkbaar met een streling over je buik of arm, een niet-erotische aanraking. Het geeft je rust, en kan mannen ook helpen in slaap te komen.

3. Het geeft je een gevoel van controle om je kroonjuwelen vast te houden. Dat kan voor een belangrijke vergadering zijn, maar ook als je televisie kijkt. Al Bundy was op het goede spoor, maar hij had iets lager moeten grijpen.

Het vastpakken van je edele delen is dus heel normaal, al is het verstandig deze handeling te beperken, zeker in publiek. Het bespelen van je klokkenspel in de verkeerde ballentent kan jouw dag mooi naar de kloten helpen!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website