Wanneer seks te veel wordt

Je had het wellicht niet gedacht, maar soms kan ook seks te veel zijn.

Bijna geen enkele man staat erbij stil. Hoe kun je nu te veel seks hebben. Te veel seks hebben in bed zorgt na een tijd voor routine, om hieruit te komen zal de lat hoger gelegd moeten worden om de seks weer spannend te maken, maar ook dan stuit je op een gegeven moment tegen een bepaalde grens en geniet je helemaal niet meer van seks.

Uit recent onderzoek blijkt dat véél seks hebben soms nefast kan zijn voor de goesting. Het onderzoek richtte zich vooral op koppels die al gemiddeld vrij vaak seks hebben (minstens drie keer per week).

De koppels werden in twee groepen verdeeld. Aan de ene groep werd gevraagd om een maand lang minstens het aantal keren seks te verdubbelen. Het resultaat op het einde van de maand. Géén goesting meer!

Ergens is dit logisch, want het is nu ook niet leuk dat je verplicht wordt om x aantal keer seks te hebben op een week. Maar toch vallen er conclusies uit te trekken. Uit de lange vragenlijst die aan de koppels werd meegegeven bleek uiteindelijk dat het probleem niet de verplichting om seks te hebben was. Het probleem is dat het saai wordt. Heel veel koppels kweken immers een routine aan, maar als je zeer veel seks hebt, kan dit eentonig worden en zullen er creatieve oplossingen gezocht moeten worden.

Maar dat lukt niet altijd even goed. Niet elk koppel bestaat uit zeer lenige of gespierde mensen, dus dat beperkt soms al het aantal mogelijke standjes waarin afgewisseld kan worden. Ook zijn sommige koppels wat preutser en durven ze de seks niet ergens anders te houden dan hun woning of zelfs slaapkamer. Hoewel je wellicht wel een aantal keer de lat kunt verlegen, gaat dit niet tot in het oneindige lukken.

Véél seks hebben, kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Zeker als jullie allebei een hoog libido hebben is het zelfs aangeraden om aan jullie zin toe te geven, maar probeer géén minimum aantal keren te halen. Houd het spontaan.

Uiteindelijk is het niet zozeer hoeveel seks je hebt dat telt, maar wél wat de kwaliteit van die seks is.

Er zijn koppels die slechts één keer per maand fysieke seks hebben. Voor vele mensen is dat misschien toch veel te weinig, maar die koppels ervaren elke keer van bil gaan als een unieke ervaring.

Dus ook op seksvlak kan less, more zijn.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website