SM voor beginners… Hoe begin je eraan?

SM voor beginners, hoe begin je eraan?

Met de rage die Fifty Shades of Grey is geworden, heeft het seksleven van de westerling een enorme boost gekregen.

Waar enkele jaren geleden nogal met schaamrood op de wangen soms werd bekend dat het kinky is om je partner te blinddoeken en zelf de baas te zijn, spreekt men vandaag heel open over tepelklemmen en activiteiten zoals spanking.

SM is tot op een zekere hoogte taboeloos geworden. Maar hoe begin je eraan?

SM voorbereiden, kies voor lage drempels

Als jij en je partner graag de kinky kant van seks willen verkennen, is het vaak aangeraden om met lage drempels te werken. Een te hoge drempel kan immers leiden tot angst of ineens een te ruige ervaring, waardoor de goesting om het nog eens te doen verdwijnt.

Overschat jullie zelf niet, je kunt beter beginnen met iets te kleine drempels die je gemakkelijk overbrugt, maar die telkens toch weer iets meer pit in jullie seksleven brengt.

Voor echte beginners is dirty talk een goed startpunt. Eenmaal dit geïntroduceerd is, kan een van de partners meer de leidende rol op zich nemen. Hij of zij geeft bevelen aan de andere.

Ook hier hoef je natuurlijk ook niet direct met naalden of klemmen te beginnen. 😉

Beginnen met SM, veiligheid speelt een belangrijke rol

Zeker als jullie besluiten het seksleven naar een hoger niveau te brengen, is het belangrijk dat er een zekere veiligheid wordt ingebouwd.

SM en bondage kunnen immers tot zeer ruige ervaringen leiden die niet altijd even goed aflopen. Ook heb je niet altijd controle over de pijngrens van je partner. Als jullie SM en bondage naar een hoger niveau wilt tillen in het seksleven, is het een must om een safe word te gebruiken.

Belangrijk is dat dit geen traditionele ontkenningen zijn. “Nee”, “stop”, etc. zijn dus niet de ideale woorden hiervoor, want ze worden iets te vaak, ook tijdens seks, uitgesproken. Kies daarom voor vreemde woorden als safe word. “Banaan” of “koe” zijn hier goede voorbeelden van.

Kies ook niet voor te moeilijke woorden. Supercalifragilisticexpialidocious houden jullie maar beter voor tijdens Mary Poppins.

De eerste stappen in de SM wereld…

Als jullie er echt klaar voor zijn, is de eerste stap blinddoeken. De kern van SM is controle. Die kun je verkrijgen door je partner te blinddoeken. Een volgend stapje kunnen handboeien zijn.

Door één of beide handen van je partner in de boeien te slaan, is zijn bewegingsruimte zeer beperkt en moet je partner ondergaan wat jij in petto hebt. Als jullie ook willen testen wat het tarten van de pijngrens tijdens de seks doet, kan zacht bijten een goed begin zijn.

Haal niet meteen de zweep boven, maar in plaats van je partner te kussen, kun je ook voorzichtig je tanden eens in zijn of haar vlees zetten. Zeker op het begin is de dominante rol afwisselen een goede tip. Na verloop van tijd ontdek je vanzelf wat je het leukste vindt.

Bovendien weet je pas wat er effectief gebeurt bij je partner als je het zelf eens ondergaat. Dus durf ook al eens zelf de controle af te staan.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website