Sekswerkers willen een betere naam

Sinds kort is Nederland een nieuwe belangenvereniging rijk: PROUD.

De organisatoren achter de groep willen strijden voor een beter imago van sekswerkers. Vandaag wordt immers vaak vanuit verschillende hoeken kritiek gegeven op prostitutie, maar tot op heden negeerde men eigenlijk de stem van de prostituees zelf.

PROUD wil deze stem een invulling geven en wil ook positieve kanten van prostitutie tonen.

PROUD wil niet alleen de belangen van sekswerkers tijdens hun werk verdedigen, maar willen ook op hogere niveaus actief zijn. PROUD wil immers op vlak van prostitutie ook een stem hebben in de politiek, de media en de maatschappij.

Bij deze laatste willen ze het algemene cliché van de “hoer” die al sinds de middeleeuwen bestaat bevechten. Hoewel dit niet direct zal lukken, wilt dat echter niet zeggen dat dit cliché in vraag gesteld mag worden.

Heel vaak worden de woorden “uitbuiting” en “dwang” gebruikt wanneer men het over prostitutie heeft. En hoewel dit zeker problemen zijn binnen het gebied van sekswerkers betreft het eigenlijk een kleine minderheid.

Velen kiezen er zelf voor en vinden werken als prostituee leuk. PROUD wil dus ook met goede verhalen van mannelijke en vrouwelijke sekswerkers in de schijnwerper plaatsen en hoopt daarmee het debat aan te gaan met de anti sekswerkers lobby die prostitutie koste wat kost wil verbieden.

PROUD kiest in zijn stellingnames over prostitutie voor een duidelijke bottom-up strategie. Vage bewoordingen zullen immers niet tot een beter imago van sekswerkers leiden. Daarom kiest PROUD ervoor om met verschillende soorten sekswerkers te praten.

De belangenvereniging wil immers zowel de prostituee achter het raam als die uit de dure escortbureaus verdedigen. Door de inzichten die PROUD bij deze mensen verwerft, probeert het algemene stellingnames voor de sekswerkers te uiten en hoopt de belangenvereniging niet alleen de rechten van de prostituees te beschermen, maar tevens ook het imago van de prostitutie uit het enge zwart wit denken te trekken.

 


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website