Sekswerkers, laat je stem horen!

Ik ben Silke Van Cutsem, studente criminologie aan de Vrije Universiteit Brussel. In het kader van mijn opleiding, en meer bepaald mijn stage en bachelorproef, voer ik een onderzoek uit waarbij ik uw hulp kan gebruiken.

Tijdens de Corona-pandemie is het mij door wat in de media verteld wordt, en wat sekswerkorganisaties vertellen, opgevallen met hoeveel onduidelijkheden sekswerkers het laatste jaar te maken kregen. Sekswerkers worden amper aangehaald door de overheden, waardoor niemand weet waar het nu eigenlijk op staat. Bovendien kunnen alle onduidelijkheden heel wat gevolgen en problemen met zich meebrengen, zoals in het contact met politiediensten. 

Daarom wil ik een onderzoek voeren naar hoe sekswerkers het contact met politie ervaren tijdens de Corona-pandemie. Dit zou ik graag onderzoeken door interviews af te nemen bij verschillende sekswerkers die plaatsvinden in de maanden maart en april 2021. Met dit onderzoek wil ik graag de problemetieken en noden van sekswerkers in kaart brengen wanneer het gaat over de relatie met politie. Dit onderzoek wordt volledig onafhankelijk uitgevoerd, wat betekent dat ik niet samenwerk met de politie of overheden en dat deze geen invloed uitoefenen op het onderzoek en de resultaten.

Bent u een sekswerker in een verborgen vorm van sekswerk (in een massagesalon, in een privéhuis, thuisontvangst of escort), spreekt u Nederlands en bent u tijdens de Corona-pandemie in contact gekomen met de politie voor welke reden dan ook, dan bent u de persoon die ik zoek.

Een interview zal ongeveer een uur zal duren en kan zowel fysiek als digitaal verlopen. U helpt niet alleen mij als onderzoeker, uw deelname brengt een grote meerwaarde mee voor het onderzoek. Hoe meer sekswerkers deelnemen, hoe meer indruk het resultaat van het onderzoek zal maken op beleidsmakers.

Wilt u – uiteraard geheel vrijwillig en anoniem – deelnemen aan dit onderzoek? U kan zich makkelijk en snel inschrijven via onderstaande link, waarna ik u zo snel mogelijk persoonlijk contacteer. 

https://calendly.com/silke-van-cutsem

Of twijfelt u en wenst u graag wat meer informatie? Dan kan u mij steeds contacteren via onderstaand e-mailadres:

silke.van.cutsem@vub.be
0491/48.55.64