Seksrobots voor iedereen

Seksrobots voor iedereenHet concept van een seksrobot spreekt veel mensen aan.

Een robot die lijkt op een mens maar eentje die altijd precies doet wat jij wilt, wanneer jij dat wilt, en waar een schakelaar op zit waarmee je de sekspartner na “gebruik” gewoon uit kunt zetten. Is dat een ideaal toekomstperspectief of juist een destructieve ontwikkeling?

Robots maken vrouwen tot objecten

Volgens Kathleen Richardson, robotantropologe en de Zweedse cognitieve gedragswetenschapper Erik Billing leiden seksrobots tot ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen zijn niets meer dan objecten om te gebruiken voor seks, aldus deze twee onderzoekers. Ook wordt er verwezen naar kindrobots voor seksuele handelingen.

Hoewel dit pedofielen een legale uitlaatklep biedt voor seks verlaagt het de psychologische drempel tot seksuele handelingen met echte kinderen.

Angst voor het onbekende

Britse computerexpert David Levy denkt dat rond 2050 seks met robots vanzelfsprekend is. Mensen zijn huiverig voor nieuwe ontwikkelingen, met name op het gebied van technologie, maar het is een proces dat niet meer te stoppen is.

Je kunt ook stellen dat seks met robots meer gemeen heeft met masturbatie en minder met een emotionele verbintenis tussen twee partners. Of een man een seksrobot gelijk zal stellen aan een echte vrouw valt daarom te betwijfelen.

Het zou wel een impact kunnen hebben in de wereld van prostitutie, waar emotionele relaties van veel minder belang zijn.

Ondertussen zijn de Roxxxy seksrobots van €5000,- niet aan te slepen. De makers beweren dat deze robot alles doet behalve schoonmaken en koken.

Maar ja, voor koken gebruiken we de magnetron en voor stofzuigen een Roomba, misschien is het tijdperk van de robots dichterbij dan we denken!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website