Seksdating loopt vaak uit tot sterke relaties!

Seksdating loopt vaak uit tot sterkte relaties!

Recent onderzoek heeft aangetoond dat zij die voor hun relatie de seksuele activiteit uitstellen niet per se een meer kans hebben op een lange termijnrelatie. De kwaliteit van relatie ligt nipt onder die van de zogezegde uitstellers, maar wat blijkt; dit heeft niets met de seks voor de relatie te maken.

Geen verschil in de kwaliteit van de relatie

Onderzoekers aan de universiteit van Iowa analyseerden dat het hebben van seks voor de relatie met de partner van de relatie niet per se leidt tot een minder stabiele of kwalitatieve relatie. In feite is het verschil tussen de koppels die met elkaar gevrijd hebben voor de relatie en die het seksen hebben uitgesteld tot na de relatie niet significant, al blijven de uitstellers wel nipt bovenaan staan.

Even veel geluk

Een andere fabel is dat de koppels die het vrijen hebben uitgesteld, gelukkiger zouden zijn dan zij die dat niet doen. Maar de studie die op 642 heteroseksuele volwassen in Chicago is uitgevoerd heeft aangetoond dat gemiddeld iedereen ongeacht het uitstellen van de seks of juist niet min of meer even gelukkig of voldaan is met de relatie.

Seksdate kan tot langdurige relatie leiden

Met andere woorden heeft het onderzoek aangetoond dat het belonend kan zijn om de seks uit te stellen, maar eigenlijk is het verschil niet beduidend. Het is dus zeer goed mogelijk dat er uit regelmatige seks een langdurige relatie kan groeien. Als je zin hebt om gewoon eens seks te hebben, moet dat dus kunnen. Wie weet groeit er zelfs iets moois uit.

Seksdate, het maakt niet uit met wie

Het onderzoek heeft ook aangetoond dat het op zich niet veel uitmaakte of je de partner al dan niet (goed) kende. Het hoeft dus niet per se een kennis, klasgenoot of vriend zijn die je heel goed kent. Zeer spontane seks kan zelfs leiden tot het nog beter leren kennen van elkaar, waardoor je elkaar misschien nog wil ontmoeten en na verloop van tijd niet enkel meer om de seks.

Wel betreft het om mensen die al ervaren zijn in hun vak. “Groentjes” zijn immers nog te onhandig en dat leidt vaak tot frustratie van de andere partner. Tenzij beide partners nog niet veel ervaring hebben, want dan kan het experimenteren op seksueel vlak met elkaar de sleutel tot een relatie zijn. Zin in seks? Het kan je een relatie brengen!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website