Seksbelasting in Kazachstan

Er zijn twee dingen die niet vaak geassocieerd worden met humor; Kazachstan en de Islam.

Kazachstan werd voor schut gezet met het typetje Borat en daar waren ze niet gelukkig mee. Moslims lijken hun religie vaak ook erg serieus te nemen terwijl Joden en Christenen over het algemeen hun religie wat beter kunnen relativeren.

Het is dan ook begrijpelijk dat de “seksbelasting” in Kazachstan in de westerse media serieus wordt genomen. Maar wat zit er achter deze bizarre belasting?

De nieuwe regels?

  • Een wip van maximaal 14 minuten als je getrouwd bent met een Kazach kost $1,- met 50% korting als ten minste één persoon de nationale taal spreekt.
  • Seks als je niet getrouwd bent kost $2,50 extra.
  • Een one-night-stand begint bij $7,-.
  • Homo’s moeten minimaal $10,- betalen.
  • “Aparte” handelingen gaan pakweg $18,- kosten.
  • Er zijn meerkosten voor mannen die groot geschapen zijn en voor buitenlanders.

Een groot geschapen homoseksuele buitenlander die graag één nacht fanatasievolle standjes wil uitproberen met een vreemdeling raden we aan de taal te leren om de kosten enigszins te drukken…

Waar komt deze belasting vandaan?

Het voorstel komt niet van de regering maar van moslimleider Murat Telibekov. Hij publiceerde de lijst via Facebook. Is het serieus of een grap? Hoe kun je dit controleren?

Het lijkt een satirische kritiek op de regering te zijn, die onlangs een wet aannam over het plukken van vruchten.

Het is dus waarschijnlijk een grap over de overvloed aan wetten en regels, en het buitenland heeft het als serieus voorstel overgenomen. Misschien zijn de moslims in Kazachtstan een stuk lolliger dan we dachten!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website