Seks met Japanse hulp robot verboden

Robots worden steeds veelzijdiger, ze zuigen niet meer alleen je huiskamer. Het Japanse merk Softbank heeft een emo-robot ontwikkeld die je mag aanschaffen onder de voorwaarde dat je er géén seks mee zult hebben. Blijkbaar denken de makers dat hun robot zo aantrekkelijk is omdat je zelfs een contract moet tekenen waarbij je expliciet aangeeft dat je geen seksuele handelingen met de robot Pepper aan zult gaan.

Pepper is ontwikkelt om senioren te helpen en hun eenzaamheid verminderen. De robots kunnen menselijke emoties imiteren. Deze robots worden ook toegepast in winkels waar ze de klanten begroeten. Als je een Pepper wilt kopen moet je een contract tekenen waarin staat dat je de robot niet mag gebruiken om mee naar buiten te nemen, om andere mensen pijn mee te doen, spam mee te verzenden en het apparaat niet seksueel te bejegenen. De robot kost €1500,-.

Met Realdolls en robots die echt ontwikkelt zijn voor seks is het eigenaardig dat de fabrikant dit soort clausules in het contract opneemt. Pepper is geen androïde, het is een robot met weinig menselijke kenmerken en niet ontworpen om te prikkelen, tenzij wit plastic met een bolle kop toevallig jouw fetish is. Ook heeft de robot geen benen, alleen een torso met armen en een hoofd.

Het is de vraag of Softbank de integriteit van hun uitvinding wil beschermen, of dat dit contract gewoon een ordinaire marketingstunt is. Het is voor de reparatiedienst wel een prettige gedachte, ze zitten vast niet te wachten op kortsluiting door zaad in de batterijruimte.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website