Seks kan zwangerschap veroorzaken!

Het zal misschien als een schok komen maar seks kan leiden tot zwangerschap! Heel lollig, dat wist je natuurlijk al, maar veel stelletjes hebben problemen met zwanger worden, het AMC en VUmc gaan onderzoeken hoe je het beste zwanger kunt raken.

Langzaam en ongedwongen

Je bent al een tijd samen en jullie willen een kindje. Je stopt met de pil en gaat op de kalender precies plannen wanneer je seks moet hebben.

Dat moeten kan de reden zijn waarom je juist NIET zwanger kan raken.

Passionele seks, wanneer je echt opgewonden bent kan meer effect hebben dan de eisprong of het snelheid van het zaad. Het onderzoek moet nog plaatsvinden maar hoogleraar voortplantingsgeneeskunde bij de VUmc in Amsterdam Nils Lambalk denkt dat dit soort seks zal leiden tot meer zwangere stellen.

Voor fijnproevers

De term Gourmet seks staat voor seks met liefde, vertrouwen en overgave. Het is geen verplicht nummertje maar je wilt echt passionele seks met je partner.

Lambalk wil een aantal stellen gaan “coachen” om hun seksleven te verbeteren en de kans op zwangerschap te verhogen. Bij maar liefst een derde van stellen die zwanger willen worden, maar dat niet lukt, is er geen duidelijke reden aan te wijzen.

Uit dit landelijke onderzoek moet blijken of dit wellicht door een gebrek aan echte intimiteit komt, en niet alleen een kwestie is van een onvoorspelbare eisprong en slome zaadcellen.

Seks uit verplichting is altijd een verkeerd uitgangspunt, als dit onderzoek leidt tot betere seks is dat al een succes, nog los van zwangerschap. Wij wensen alle koppels met kinderwens veel succes, en heerlijke seks!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website