Red je relatie met Swingen

Red je relatie met Swingen
Swingen is de nieuwe term voor partnerruil. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw werd partnerruil plots populair dankzij de opkomst van de anticonceptiepil en de toename van de emancipatie bij vrouwen.

Tijdens de beruchte “sleutelparties” werden huisdeursleutels op tafel gegooid waarbij de vrouw meeging met de man wiens sleutel ze had getrokken. Deze feestjes daalden in populariteit omdat minder geëmancipeerde mannen de vrouw in kwestie het huis lieten schoonmaken…

In de jaren tachtig liep de populariteit van partnerruil sterk terug, met name door de uitbraak van HIV waardoor onveilige seks met meerdere partners meer leek op een Russische Roulette. Vanaf de jaren negentig heeft partnerruil een comeback gemaakt en wordt nu meestal “Swingen” genoemd. Maar is dit goed voor je relatie en kan het ook iets voor jullie zijn?

Huwelijk in een sleur

Je bent al tientallen jaren gelukkig met elkaar getrouwd, de kinderen zijn eindelijk het huis uit en jullie zitten gezellig samen op de bank naar de televisie te kijken. Maar er ontbreekt iets, de spanning is verdwenen.

Jullie hebben wel seks maar met minder passie dan voorheen en je kent alle standjes en gevoelige plekjes tot vervelens toe. Je wilt niet uit elkaar, je houdt van elkaar maar jullie verlangen beide naar een “prikkel”.

Swingen of Overspel

Bij overspel is er één partner die zonder medeweten of toestemming van de andere partner een seksuele relatie heeft met een ander. Soms zijn beide partners overspelig zonder dat ze dat van elkaar weten. Dat is bedrog en het kan een relatie ernstig beschadigen en zelfs verbreken. Dat is jammer als seks de enige motivatie is, een relatie is veel meer dan alleen seks.

Bij swingen gaan beide partners seksuele relaties aan met andere personen met wederzijdse instemming. Dit kan individueel zijn, beide partners gaan zelf op zoek naar seks buiten de deur, de zoektocht kan samen gebeuren en je kunt ook kiezen voor een trio of groepsseks. Zolang jullie seks hebben met anderen en daar open en eerlijk mee omgaan is er sprake van swingen.

Buigen of Barsten

Het blijkt dat swingers minder vaak scheiden dan andere getrouwde stellen. Dat kan twee redenen hebben. Als eerste is het mogelijk dat swingen weer een element van spanning in een relatie brengt. Het brengt de partners dichter bij elkaar op emotioneel gebied omdat de druk van seks minder wordt.

Een andere mogelijkheid is wanneer een relatie zo sterk en vol vertrouwen is dat er geen sprake is van jaloezie, de partners zijn niet bang elkaar te verliezen.

It Takes Two to Tango

Bij swingen zijn er uiteindelijk maar twee personen die tellen; het echtpaar. Je moet er beiden 100% achter staan, je moet geen gevoelens van jaloezie voelen en je moet duidelijk de grenzen stellen. Lichamelijk maar zeker ook mentaal. Je kunt je lichaamssappen rijkelijk laten vloeien bij een ander zolang het niet je tranen zijn.

De scheiding van emotie en seks is vaak een grijs gebied maar houd altijd je diepste gevoelens en sterkste emoties bij jouw partner en versterk elkaar als team. En zo kunnen jullie met swingen je relatie sterker maken dan ooit!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website