Ondergoed verlaagd vruchtbaarheid bij mannen

Ondergoed verlaagd vruchtbaarheid

Onderzoekers zijn het erover eens. Als je als man uiterst vruchtbaar wilt zijn, is het beter om geen onderbroek te dragen.

Onderzoek toont immers aan dat mannen die strak ondergoed dragen een lagere concentratie sperma hebben dan mannen die los ondergoed dragen. Deze laatste moeten het dan wel weer afleggen tegenover mannen die helemaal geen ondergoed dragen.

Welke soort ondergoed draag je?

Deze vraag is dus heel belangrijk. Je hebt verschillende soorten onderbroeken: strakke of losse onderbroeken en dan vaak nog in verschillende vormen: ballenknijper of boxer.

Voor de vruchtbaarheid zelf is hoe losser hoe beter, dus geen onderbroek dragen is het beste.

De stof is belangrijk

De stof waaruit een onderbroek gemaakt wordt, is eveneens van groot belang. Als je onderbroeken draagt van weinig absorberende stoffen zoals lycra, zijde of nylon dan kan dit leiden tot harder zweten.

En laat juist zweten nu de oorzaak zijn van schimmels, huiduitslag en andere huidinfecties. Dermatologen raden daarom altijd aan mannen aan om onderbroeken gemaakt van absorberende stoffen (denk aan katoen) te dragen.

De strakke onderbroek heeft ook voordelen

Het is niet altijd handig om te kiezen voor los ondergoed. Ook strakke onderbroeken hebben een voordeel, want zij incasseren beter, met als het gevolg dat mogelijke stoten in de ballen beter worden opgevangen.

Dokters pleiten er dus voor om zeker niet altijd voor “te losse” onderbroeken te dragen. Zeker in bepaalde werksituaties is dit afgeraden.

Overweeg het dragen van een lossere onderbroek of het helemaal niet dragen van een onderbroek enkel wanneer jij en je partner de stap naar kindjes willen zetten.

Tip: slaap naakt!

Artsen zijn er dus niet echt over eens. Sommigen pleiten voor een losse of geen onderbroek andere zeggen dan weer dat je zeker niet een “te losse” onderbroek mag dragen.

In ieder geval kiest de modale man voor diverse redenen vaker om een onderbroek te dragen. Als je een onderbroek draagt, is het beter om dit dan ’s nachts niet te doen.Ook geen broek.

Het beste is om helemaal naakt te slapen, want zo krijgt je schaamstreek de kans om te ademen en koel te blijven. En ja, ook dat verhoogt de vruchtbaarheid.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website