Nieuwe liefde? Kruip niet gelijk in bed!

Nieuwe liefde? Kruip niet gelijk in bed!

Wanneer er een nieuwe liefde in je leven is, is met hem of haar direct in bed kruipen wellicht het slechtste idee als je hoopt dat de relatie langer duurt dan enkele weken of maanden. Steeds meer studies tonen aan dat je beter even wacht, maar waarom eigenlijk?

Leer elkaar kennen

In een relatie is het héél, héél belangrijk dat jullie elkaar door en door kennen. Het is daarom beter om seks met je geliefde uit te stellen. Seks na de eerste date of al na enkele weekjes is dus een heel slecht idee. Ga nog een paar keer op date.

Dit hoeft niet altijd in de cinema, het café of het restaurant te zijn. Er zijn creatieve mogelijkheden! Ga bijvoorbeeld eens naar de sauna, ook dan leren, eh zien jullie wat meer van elkaar.

De beloning wordt steeds groter

Het is heel belangrijk om seks zo lang mogelijk uit te stellen. Het is immers dé beloning van jullie relatie. Het moet eigenlijk een soort van belofte zijn dat jullie écht van elkaar houden en mét elkaar willen leven.

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om niet per se een lange relatie te hebben, dan zijn one night stands ideaal, maar wil je een langdurige relatie dan is uitstellen de boodschap. Relatietherapeute Jeanna Bruyner is ervan overtuigd dat wie seks uitstelt een betere kans heeft op een goede relatie.

Door onderzoek bevestigd

Uit een onderzoek op iets meer dan tweeduizend heteroseksuele testpersonen met een gemiddelde leeftijd van zesendertig jaar blijkt dat het uitstellen van seks dé sleutel is tot een lange relatie. Al de koppels moesten nog beginnen aan hun eerste huwelijk. Ze kregen verschillende soorten vragen voorgelegd:

  • Ben je tevreden over je liefdesleven?
  • Beschouw je jouw relatie als stabiel?
  • Hoelang heeft het geduurd voor je seks had met je geliefde?

De conclusie van het onderzoek stelt duidelijk dat koppels die langer wachten met seks in hun relatie veel gelukkiger worden dan zij die al snel elkaar onder de dekens hebben gezien. De stabiliteit van de relatie van ‘uitstellers’ lag met iets meer dan twintig procent hoger.

Hetzelfde geldt voor de tevredenheid van de relatie. De kwaliteit van het seksleven wordt gemiddeld met vijftien procent hoger beoordeeld. De vlotheid in het communiceren over seks en relatie ligt iets meer dan tien procent hoger. Uitstellen is dus dé boodschap!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website