Nederlandse mannen hebben seksles nodig

Een spectaculaire 96% van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner seksles nodig heeft. Er werd bijna 110.000 vrouwen gevraagd of hun partner wat bijscholing nodig heeft in de leer van seks. Daarnaast vindt bijna de helft dat de ziektekostenverzekering dit moet vergoeden. Het zou niet alleen leiden tot betere seks maar het verbetert de gezondheid en kan pornoverslaving en impotentie verminderen.

Vroeger was seks beter

In lang vervlogen tijden was seksles heel vanzelfsprekend in Aziatische landen en Zuid Amerika. In de taoïstische leer is het bijvoorbeeld mogelijk voor mannen om meervoudige orgasmes te beleven. Dat wil niet meteen zeggen dat deze bevolkingsgroepen ook beter in bed zijn. In die culturen geven ze ook niet meer dit soort onderwijs waardoor de hele wereld minder goed wordt in bed.

Niet voldoende onderwijs voor de jeugd

Seksuele voorlichting schiet tekort in het onderwijs. Kinderen leren over de voorplantingsorganen en ze krijgen soms een condoom over een komkommer te zien, maar ze leren te weinig over zelfbevrediging en seksuele trauma’s. Het gebrek aan openheid over dit onderwerp kan leiden tot slechte prestaties in bed, wat weer kan leiden tot gezondheidsproblemen.

En mannen dan…?

De enquête werd gehouden door VOMO, een instelling voor seksuele ontwikkeling. Vreemd genoeg werd deze vraag alleen gesteld aan vrouwen, blijkbaar is de mening van mannen over dit onderwerp niet van belang. Dit terwijl seks juist een bezigheid is tussen meerdere partijen, mannen en vrouwen. Hoe tevreden zijn mannen over hun partner?

Om te rijden met een auto heb je een rijbewijs nodig, moeten we binnenkort ook examen gaan doen voor een vrijbewijs? Dan is het de vraag of er naast theorie ook een praktijkexamen afgelegd moet worden…


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website