Masturberen is gezond! Zowel mentaal als fysiek

Masturbatie is vaak een heel gevoelig onderwerp en in sommige kringen zelfs nog een taboe. Toch kan bijna niemand zeggen dat hij of zij nog nooit gemasturbeerd heeft.

Het beginnen met masturberen is zeer belangrijk voor de seksuele ontwikkeling en hoeft men zich dus niet voor te schamen. En dat laatste is juist iets wat bijna niet uit de hoofden te krijgen is.

Masturberen? Gewoon doen!

Bij de gewone mens is er het idee dat (te veel) masturbatie zou leiden tot het disfunctioneren van je geslacht. Dit staat sterk ter discussie en vandaag de dag tonen juist steeds meer onderzoeken dat masturbatie juist zou leiden tot een beter seksleven en begrijpen van je lichaam.

Ook zouden mensen die masturberen sneller schadelijke symptomen ontdekken, waardoor ze vaak op tijd zijn voor een behandeling. Voor mannen kan masturbatie een training zijn om het orgasme uit te stellen, wat vaker tot betere sekservaringen zal leiden.

Vrouwen die vaak masturberen zijn gewoonlijk meer hygienisch. Ze komen namelijk vaker in contact met hun privé delen en als gevolg behandelen ze het ook beter.

Andere voordelen van masturbatie zijn:

  • Het verminderen van stress
  • Seksuele goesting weg doen gaan op het moment je partner niet kan
  • Boost het metabolisme
  • De verhoging van de productie endorfine

Hoe masturberen?

Man en vrouw hebben een ander geslacht en masturberen dus ook anders. Voor de man is het vaak genoeg om de schacht en eikel van de penis te stimuleren met een op- en neergaande beweging. Vaak versneld dit in de climax naar het orgasme.

Vrouwen hebben het geluk om meerdere masturbatietechnieken ter beschikking te hebben. Zij kunnen gebruik maken van clitorale stimulatie door een vinger of object (vibrator kan, maar hoeft niet) zachtjes over hun clitoris te wrijven.

Een andere manier is vaginale penetratie door vingers of seksspeeltjes. Ook het stimuleren van de borst en vooral tepels kan een vrouw al naar haar hoogtepunt brengen.

Vrouwen die van anale seks genieten hebben dan weer een extra mogelijkheid door anale penetratie en het stimuleren van de clitoris, of zelfs dubbele (anaal en vaginaal) penetratie.

Masturbeer niet enkel solo

(Jonge) koppels die nog niet klaar zijn voor “echte” seks of al wat meer ervaren koppels die ook op een andere manier zeer intiem willen kunnen zijn, hebben aan samen masturberen een zeer goed alternatief.

Zeker voor zij die de wegen van de seksualiteit voor het eerst bewandelen is dit de ideale manier om elkaar(s lichamen) nog beter te leren kennen. Het kan beginnen met eerst voor elkaar te masturberen, waarna je stilaan elkaar bevredigt.

Hierdoor wordt de stap naar echte seks langzaam maar zeker kleiner. Zeker vanaf dat je elkaar gaat bevredigen is het vooral belangrijk om te praten. Hoe kan je hem of haar beter stimuleren?

Nee, voor zo’n vragen hoef je niet te schamen. Integendeel, het brengt jullie juist dichter bij elkaar. Zwijgen is altijd de meest eenvoudige optie, maar daarom zeker niet de beste.

Het zal je seksleven verruimen, alsook je dagelijkse relatie wegens vertrouwen in elkaar en zelfvertrouwen dat je met je problemen naar buiten kan.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website