Mannen, bescherm jullie ballen!

Mannen, bescherm jullie ballen!

Bijna iedere man is trots op hun penis. Zeker als deze een ‘shower’ is, laten ze hem graag zien. (Zelfs in de fitness confronteren ze graag andere mannen in de kleedkamers met hun maatje meer.)

Maar als je echt een goed seksleven wilt hebben zijn je ballen wellicht nog nét iets belangrijker. De testikels zorgen immers voor het zaad en de testosteron. Zonder testosteron, géén seks. Dus verzorg je balletjes!

Tip 1 – Houd je ballen koel

De natuur heeft ervoor gekozen dat onze ballen zich zo goed als ‘uit’ het lichaam bevinden. Dus alles wat eigenlijk boven de 37° Celsius is houd je best van je ballen vandaan. Een laptop op je schoot is dus absoluut géén goed idee. Te hoge temperaturen kunnen de kwaliteit van het sperma beïnvloeden.

Zeker als je op korte termijn kinderen wilt, kun je dus beter de laptop op een tafel zetten en saunabezoeken vermijden.

Tip 2 – Houd de grootte in de gaten

De grootte van je teelbal zegt veel over je lichaam. Zeker oudere mannen moeten ervoor uitkijken. Uit onderzoek blijkt immers dat wanneer de ballen een volume hebben van twintig millimeter of meer dat je vatbaarder bent voor hartproblemen.

Controleer dus je ballen goed. Ook op knobbeltjes! Zelf al brengen deze laatsten vaak heel slecht nieuws. Je bent er beter zo vroeg mogelijk bij.

Tip 3 – Vasectomie zorgt niet voor slechtere seks!

Heel wat mannen denken dat ze erectiestoornissen zullen krijgen, na de sterilisatie (vasectomie). Dit is niet waar! Zolang je de termijn van 72 uur na de ingreep respecteert om seksvrij te houden, zal je géén problemen ondervinden voor je seksleven.

Tip 4 – Steek die telefoon in je kontzak!

Straling van mobiele telefoons en vele andere toestellen vermindert sterk de kwaliteit en de hoeveelheid van het sperma! Het is dus zeer belangrijk om deze niet continu vooraan in je broekzak te hebben zitten.

Heel veel broeken zijn voorzien van kontzakken, steek je mobiele telefoon daarin. Zo bescherm je jouw ballen beter tegen straling.

Tip 5 – Pak spataders onmiddellijk aan

Hoewel spataders vaak op oudere leeftijd voorkomen, kan het ook zijn dat het eens op een wat jongere leeftijd gebeurt. Spataders zijn niet alleen voor de benen weggelegd, het is ook mogelijk dat ze op je balzak voorkomen.

Het is belangrijk dat je dan onmiddellijk naar de uroloog gaat. Spataders op je balzak kunnen immers voor onvruchtbaarheid en zelfs impotentie zorgen!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website