Kwart Nederlanders heeft seks op de eerste date

Een eerste afspraakje is altijd een beetje lastig. Wat ga je doen, waar moet je over praten, zal het wel klikken, en ben je misschien te opdringend indien je van plan bent van bil te gaan?

Volgens een onderzoek van datingsite Lexa onder 1500 singles van 35 jaar of jonger bleek dat 26% van de ondervraagden wel eens seks heeft gehad op de eerste date.

Geen probleem voor mannen

Driekwart van de ondervraagden wacht liever met seks tot na de derde date, maar ze houden er wel rekening mee door zich (beneden) te scheren en condooms mee te nemen.

Mannen vinden het niet zo’n probleem als het op de eerste date mocht gebeuren, 65% is van mening dat seks je bij elkaar brengt en belangrijk is binnen een relatie.

Toch zijn er 34% van de vrouwen bang dat seks bij het eerste afspraakje op de lange termijn negatieve effecten kan hebben binnen een relatie, bijvoorbeeld door minder respect of interesse na de seks.

Hoeveel ex-partners doen mee?

Voordat je het bed in duikt met je date moet je misschien eerst uitrekenen hoeveel mensen jij indirect seks mee hebt.

Gemiddeld hebben Nederlanders 7,5 sekspartners in hun leven.

Lloyds Pharmacy heeft een handige calculator gemaakt waarmee jij de indirecte partners kunt berekenen. Het is wellicht geen exacte wetenschap, en het maakt misschien niet zoveel uit, maar een klein rekensommetje is wel lollig toch?

Stel, je hebt seks gehad met zeven vrouwen. Eentje tussen de 16 en 19 (heftig afstudeerfeestje), drie tussen 20 en 24 (bedankt voor de ervaring!), één tussen 25 en 34 (eerste huwelijk, een “moetje”), en twee tussen 35 en 44 (de rebound en de ware liefde).

Dat komt uit op zeven seksuele partners totaal, wat een som maakt van 2.094.289 indirecte partners!

Dus wat je ook van plan bent op de eerste date, vergeet die condooms niet!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website