Je eerste bezoekje door het red light district in Amsterdam

Je eerste bezoekje door het red light district in Amsterdam

Het is misschien wel de bekendste attractie die Amsterdam te bieden heeft: de rosse buurt, voor toeristen ook wel het Red Light District genoemd.

Ondanks het wat schimmige imago is dit één van de mooiste buurten van de stad, met zijn mix van slingerende straatjes, scheve oude huisjes en typisch Hollandse kanalen.

De trendy bars en cafetaria’s – en natuurlijk het unieke aspect van een legale rosse buurt – maken dit een stuk van de stad dat je niet mag missen als je er bent.

We geven je vast wat achtergronden en tips, zodat je optimaal van je ongebruikelijke uitstapje kunt genieten.

Tolerantie tegenover prostitutie

Zeker als je zelf niet uit Nederland afkomstig bent, zal het je waarschijnlijk verbazen hoe tolerant Amsterdam en haar inwoners zijn tegenover de prostituees die zich in het Red Light District bevinden.

Het is sinds 2000 legaal om het beroep uit te oefenen (zolang het vrijwillig is), een beslissing waarmee de overheid begrip toont voor de essentiële plaats die seks in het leven inneemt.

Dankzij die legalisering hebben prostituees nu eenvoudiger toegang tot medische zorg en andere hulp.

En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is de buurt één van de veiligste van Amsterdam – het wemelt er van de agenten en de bodyguards die door de dames zelf worden ingehuurd.

Wat moet je zien?

Het Red Light District heeft van alles te bieden, en het hangt maar net van je interesses af waar je heen wilt.

Condomerie red light district AmsterdamEen bekende bestemming is de Condomerie, een winkel die condooms in werkelijk alle soorten en maten verkoopt – leuk als je aan wat experimenteren toe bent, of als je je gewoon even wilt vergapen aan de vele mogelijkheden.

Er zijn ook verder talloze seksshops, peep shows en andere seksuele etablissementen te vinden.

Wie dat allemaal niet zo interessant vindt, kan ook een bezoekje brengen aan één van de talloze restaurantjes en gay bars, of aan een toeristenbureau, waar je altijd om extra informatie kunt vragen.

Waar moet je op letten?

Hoe veilig het Red Light District ook is, er zijn een aantal dingen waar je als toerist wel op moet letten.

Zo is het bijvoorbeeld strikt verboden om foto’s te maken van de prostituees – richt dus zelfs je camera niet naar ze, daar kan alleen maar gedoe van komen!

Verder zijn er nog wel eens zakkenrollers die van de drukte gebruik proberen te maken. Let dus goed op je persoonlijke bezittingen en hou tassen bij voorkeur voor je.

En ten slotte: koop niets van straatverkopers! Als je deze dingen in gedachten houdt, wordt je uitje in Amsterdam sowieso een onvergetelijke dag.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website