Is het egoïstisch voor een vrouw om te verklaren niet langer te pijpen?

Is het egoïstisch voor een vrouw om te verklaren niet langer te pijpen?

Orale seks is voor veel mensen een standaardonderdeel van het repertoire in de slaapkamer – dat wil zeggen, orale seks bij mannen.

Mannen blijken vaak minder enthousiast om hetzelfde bij hun partner te doen; ze vinden het vies of gewoon niet zo leuk.

Maar wat nu als een vrouw besluit om dat ze niet meer pijpt, maar zelf nog wel oraal bevredigd wil worden?

Een dergelijke beslissing kan op een hoop protest rekenen; kennelijk is pijpen toch iets dat een vrouw ‘hoort’ te doen.

Is het dan een egoïstische beslissing om dat te weigeren?

Geven en nemen ontvangen

Op het eerste gezicht klinkt het natuurlijk bizar – hoe kan iemand zelf weigeren om enige vorm van orale bevrediging aan te bieden, en toch verwachten dat het haar wel gegeven wordt?

Kun je je partner wel zomaar iets ontzeggen waarvan je weet dat hij het juist heel fijn vindt? In bed geldt immers toch: je probeert het elkaar zo goed mogelijk naar de zin te maken, en daarbij is het geven en ontvangen.

Een bot statement om stomweg niet meer te pijpen, lijkt dan inderdaad heel egoïstisch, vooral wanneer de man geen problemen heeft om zijn partner eens oraal te verwennen.

Het orgasme verschil bij mannen en vrouwen

Maar uit een ander oogpunt is een dergelijke beslissing misschien een stuk logischer: bekijk het eens aan de hand van het orgasme. Het overgrote merendeel van de vrouwen komt niet of bijna niet klaar door alleen penetratie; daar is vaak (langdurige) stimulering van de clitoris voor nodig.

De meeste mannen, daarentegen, hebben geen enkele moeite om een orgasme te krijgen tijdens de vaginale seks.

Als je het zo ziet, is orale seks iets heel anders voor de verschillende seksen: voor vrouwen is het vaak ‘noodzakelijk’ om klaar te kunnen komen, voor mannen is het toch eerder een extraatje bovenop de ‘gewone’ seks. Met andere woorden, zo onredelijk is het misschien niet om als vrouw het pijpen te laten zitten.

Communicatie tussen partners

Uiteindelijk hangt het natuurlijk helemaal van jouw individuele situatie af.

Misschien hou je zelf wel helemaal niet van orale seks, of weet je dat je partner andere voorkeuren heeft. Het belangrijkste blijft uiteindelijk om goed te communiceren – zolang het voor iedereen duidelijk is wat hij of zij kan verwachten, kan er maar weinig mis gaan.

Doe niets dat je echt niet wilt, zorg dat je het naar je zin hebt, en zorg dat ook je partner er lol in heeft.

Op die manier moet het allemaal wel goedkomen – of je nu pijpt of niet.

Doe eens gek

Wanneer er een seksuele frustratie is tussen jou en je partner kan het alleen maar erger worden wanneer jij duidelijk maakt dat je echt eens oraal bevredigd wil worden.

In plaats van de frustratie alleen aan te dikken, doe eens gek. Verras je partner met je penis vol slagroom, chocolade of waar ze ook maar van houdt.

Wie weet krijg je op deze alternatieve manier toch eens je goesting, op een heel aangenamere manier!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website