Houd de passie erin, jaag de sleur weg

houd_de_passie_jaag_de_sleur_weg

Iedereen heeft wel al eens het gevoel dat er ergens ‘de sleur’ in komt. Ook op seksueel gebied kan het gebeuren dat deze ongewenste bezoeker plots je slaapkamer betreedt.

Maar gelukkig zijn er enkele eenvoudige dingen die hem buiten kunnen houden. De tips in dit artikel vertellen je hoe je de passie in het seksleven brandende kunt houden.

Wees spontaan

Het sprookje dat ons vaak verteld wordt, is dat je alleen maar seks kunt hebben als je er ‘plots’, ‘zomaar’ of ‘vanzelf’ zin in hebt. Maar dat is niet helemaal waar.

Natuurlijk hoef je niet tegen je zin te vrijen, maar onderzoek toont aan dat even aan je partner toegeven, tot veel zin kan leiden. Als je partner er zin in hebt, maar jij minder, kan het soms juist goed zijn dat je eraan toegeeft.

Seks zorgt immers voor een moment zonder stress en is dus de beste ontspanning. Wees spontaan, geef soms aan je partner toe. Uiteindelijk moet je partner dat ook voor jou doen, wanneer jij ‘plots’, ‘zomaar’ of ‘vanzelf’ zin hebt in seks.

Wanneer je het duidelijk maakt aan je partner dat je niet volledig in de stemming bent, maar je toch overgeeft aan zijn of haar lusten zal je partner dat wellicht ook op prijs stellen, en wie weet ontvang je een verwenning die je al in maanden niet hebt beleeft!

Laat je stimuleren

Het zien of horen van erotiek leidt er vaak toe dat je ook zelf zin hebt in seks. Natuurlijk betekent dit niet dat je per se de eerste de beste pornofilm samen met je partner moet kijken. Je kunt ook veel creatiever en romantischer aan de slag gaan.

Waarom lezen jullie elkaar niet een zeer romantische en/of erotische scène voor die jullie in een boek hebben gelezen? Of vertel eens een van je meest wilde fantasieën aan je partner. De kans zit er dan ook nog in dat je fantasie werkelijkheid wordt.

Plan je seks

Zeker als jij en je partner een zeer druk leven hebben, kan het goed zijn om de seks ‘te plannen’. Hoewel er soms vanuit wordt gegaan dat dit eerder kunstmatig is, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Het plannen heeft als voordeel dat je naar het seksmomentje kunt toeleven.

Je kunt ook je partner nog meer zin doen krijgen. Stuur hem of haar eens een berichtje met ‘Ik kijk uit naar vanavond’ of ‘Ik heb een leuke verrassing voor je in petto’. Wedden dat het heel goede seks zal worden?

Vergeet je kinderen…

…soms! Als je kinderen hebt, is het belangrijk om ze al eens te vergeten. Ja, ze zijn druk en slorpen al jullie energie op, maar het is zeer belangrijk – ook voor hen – dat jullie relatie goed zit. Daarom moet je de kans nemen om ook regelmatig aandacht aan je partner te geven.

Waarom vraag je niet eens of opa en oma eens een avondje gezelschapspelletjes willen spelen met de kinderen?

Ontkurk een flesje wijn of laat de champagne maar knallen voor een avondje romantiek en passie…


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website