Hoe voorkom je een seksuele droogte?

Heel veel koppels hebben periodes dat ze veel seks hebben, maar die wisselen helaas al eens af met periodes waar er nauwelijks of geen seks is.

Deze periodes worden ook wel seksuele droogte genoemd. Niet erg als jullie er geen probleem mee hebben, maar vanaf dat er één persoon zich aan ergert moet er wat aan gedaan worden. De vraag die vaak leidt naar de sleutel van de oplossing is: ‘wat veroorzaakt de seksuele droogte?’

Alles van angst tot een pijnlijke sekservaring kan ervoor zorgen dat koppels een seksuele droogte meemaken. Aan het begin van een langdurige relatie zal bijna iedereen zeggen dat de seks uitstekend is, maar dit enthousiasme wordt na verloop van tijd getemperd. Dit gebrek aan wow-effect zorgt er soms voor dat het koppel in een seksuele droogte belandt.

Maar de oorzaak van een seksuele droogte kan ook ergens anders liggen. Hebben jullie of heeft iemand van jullie eens een slechte seksuele ervaring dan kan dit zorgen dat seks een poosje geweigerd wordt. Ook zwangere vrouwen hebben niet altijd zin in seks en uiteraard zorgen conflicten in je relatie (denk dan aan jaloezie) ook voor seksuele problemen.

Maar hoe geraken jullie weer intiem. Begin erover te praten. Zeg dat je het geen seks hebben als iets heel negatiefs ervaart en dat je graag wilt weten hoe dit komt en eventueel wat er aan gedaan kan worden. Heel vaak zorgt dit bij de partner dat er bereidheid is tot een goed gesprek en gedragsverandering. Heel vaak worden de plooien weer glad getrokken, maar uiteraard niet altijd. Dit kan zijn doordat jullie te weinig tijd hebben.

Jullie jobs zijn bijvoorbeeld niet goed elkaar afgestemd waardoor jullie elkaar altijd uitgeteld ontmoeten. Probeer hier wat aan te doen. Is het mogelijk dat een van jullie halftijds gaat werken of kan er onderhandeld worden over nieuwe uren met je baas? Als er iets fysieks aan de oorsprong ligt van de seksuele droogte is langs de dokter gaan een must.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website