Hoe ontstaat een Fetish?

Hoe ontstaat een fetish?

Een Fetish is een aantrekkingskracht tot, of een liefde voor een specifiek “object”. Het woord Fetish wordt met name gebruikt om seksuele opwinding te beschrijven voor andere zaken dan borsten, billen en geslachtsdelen.

De meest populaire Fetish is zonder twijfel de voetfetish, maar ook die heeft weer een onderverdeling in voeten, tenen, schoenen, sokken etc. Een Fetish is niet beperkt tot het menselijk lichaam, je kunt ook opgewonden raken van handelingen, zoals SM, of zelfs voorwerpen. Wist je dat er een vrouw is die verliefd wordt op gebouwen en “getrouwd” is met de Eiffeltoren?

Hoe ontstaat een Fetish, en is dat eigenlijk wel gezond?

De Pavlov reactie

De beroemde psycholoog Pavlov staat bekend om zijn hondje die leerde middels prikkels. Een snoepje staat gelijk aan een pootje geven, ik geef een pootje dus ik krijg een snoepje, duidelijk toch? Er is een onderzoek uitgevoerd waarbij mannen foto’s voorgeschoteld kregen met mooie dames en mooie schoenen. De mannen werden opgewonden door de dames.

Daarna kregen ze alleen nog maar foto’s te zien van de schoenen en de mannen raakten wederom opgewonden. Het object werd onlosmakelijk verbonden met de seksuele aantrekkingskracht voor het persoon.

De positie van jouw hersencellen

Je weet vast wel dat de hersenen verdeeld zijn in kleinere delen die specifieke taken uitvoeren. Nou blijkt dat jouw seksuele verlangens in de hersenen dicht bij het deel liggen dat jouw ledematen onder controle houdt.

En het stukje waarmee jouw geslachtsorgaan bestuurt wordt zit precies tegen het deel dat jouw voeten regelt. Daarmee kan er sprake zijn van een overdracht van informatie, jouw erotische prikkels slaan over naar het voet gedeelte en de vonk slaat letterlijk over!

Pijn is Fijn

Seksuele opwinding zorgt voor een euforisch gevoel dankzij endorfines en serotonine die door je lichaam gieren. En pijnprikkels geven hetzelfde effect. Omdat opwinding en pijn deels hetzelfde effect hebben op je lichaam kan die combinatie een enorm erotisch gevoel geven.

Daarom is SM voor zoveel mensen zo opwindend. Het idee van pijn op een gecontroleerde wijze, en uit vrije wil kan de productie van endorfines en serotonine tot enorme hoogtes doen stijgen.

Vies is lekker

Een toiletbezoek is normaal, maar het is niet iets wat de meeste mensen associëren met opwindend. Maar opwinding doet iets met je hersenen waardoor “vieze” dingen minder vies lijken en zelfs interessant of begeerlijk worden. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je opgewonden werd van een persoon, maar na het orgasme bleek die persoon eigenlijk helemaal niet zo aantrekkelijk meer, de prikkel was weg.

Die logica kun je ook toepassen op plas- en poepseks, in het moment is plas en poep niet meer vies maar het wordt opwindend, het wordt een deel van de beleving. Seks ruikt zelden fris met al dat zweet en die lichaamssappen, dus kun je er maar beter van genieten!

Dankzij internet is de Fetish cultuur in een enorme stroomversnelling gekomen, mensen zien dat ze niet de enige zijn met een “aparte” seksuele voorkeur en producenten van porno maken volop materiaal voor deze, uiteenlopende doelgroepen. Of het nu Scatologisch (poep en pies) is of een Fetish voor mensen met een gipsen been, stinkende sokken, vrouwen met brillen of sexy clown pakken. Heb jij een hele gekke Fetish? Waarschijnlijk ben je niet de enige, dus geniet ervan!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website