Gratis medisch onderzoek voor prostituees

Gratis medisch onderzoek prostituee

Als je werkt als prostituee dan loop je een hoog risico op seksueel overdraagbare ziektes of infecties.

Voor deze risico’s waarvoor je extra vatbaar bent kan je je wel goed beschermen met een condoom.

Maar hoe dan ook raden we je aan regelmatig een medisch onderzoek te laten voeren. Zo ben je zeker dat je nog niet besmet bent en worden infecties of ziektes tijdig vastgesteld.

Wat houdt het medisch onderzoek in?

Tijdens het medisch onderzoek worden vaak verschillende testen afgenomen.

Een eerste is vaak het nemen van een staaltje bloed. Hierop kan men vaststellen of je ziektes of infecties zoals HIV, hepatitis B of syfilis hebt.
In het geval dat er vastgesteld wordt dat je nog niet beschermd bent tegen hepatitis B kan je ook onmiddellijk worden ingeënt.

Een tweede test kan een vaginaal onderzoek zijn bij de vrouw of een urinestaal bij de man. Hiermee kunnen ziektes als chlamydia en gonorroe worden vastgesteld.

Ten slotte wordt er bij vrouwen ook nog een uitstrijkje genomen om te controleren of er een baarmoederhalskanker aanwezig is.

Anticonceptieadvies

Naast het traditionele onderzoek bieden de artsen van Ghapro je ook met heel veel plezier advies over welke anticonceptie je kunt gebruiken.

Er zijn heel veel soorten en zeker voor de vrouw is niet elke pil even goed. Daarom ben je ook verplicht om hiervoor langs de arts te passeren. Ook dat kan bij Ghapro.

Je betaalt niets!

Voor het medisch onderzoek betaal je helemaal niets. Alle testen, onderzoeken en vaccinaties zijn helemaal gratis als je deze in het Ghapro centrum komt afnemen. Let op: enkel als dit in het kader van je beroep gebeurd.

De artsen van Ghapro vervangen immers je gewone huisarts of gynaecoloog niet. Ook kun je niet zomaar voor voorschriften bij onze artsen passeren. Zij zullen ter alle tijden je eerst controleren vooraleer ze een voorschrift opstellen.

Let op: een medisch onderzoek bij Ghapro is preventief

De medische onderzoeken bij Ghapro zijn in eerste instantie preventief.

Als er ziektes of infecties worden vastgesteld bij het medisch onderzoek dat je bij ons hebt laten voeren, is het meestal nodig dat we je doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts die beter bevoegd is om dieper onderzoek te voeren.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je als prostituee minstens jaarlijks op medisch onderzoek komt en eigenlijk ook elke keer je niet “veilig” seks gehad hebt. Hopelijk hoeft het nooit zover te komen.

Voor meer informatie betreffende dit gratis onderzoek en meer kan u terecht op Ghapro.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website