Goede seks voor vrouwen betekent niet altijd seks mét orgasme

Goede seks betekent voor vrouwen niet per se een vrijpartij waar het orgasme wordt bereikt. Vrouwen hebben niet altijd de behoefte aan een vrouwelijk orgasme en scheppen ook veel plezier uit andere intieme dingen.

Blanche Freund, dokter en een gecertificeerde sekstherapeut en psycholoog in Delray Beach and Aventura, Fla., zegt dat het zeer vaak voorkomt dat een vrouw geen orgasme krijgt tijdens de seks. Zeker het vaginaal orgasme wordt niet altijd bereikt.

“Ze kunnen orgasmes ook op een andere manier krijgen, in tegenstelling tot mannen die vaak slechts één manier hebben. Sommige vrouwen kunnen ook eens geen orgasme hebben en dat is ook prima. Zij zijn al blij dat ze vastgehouden, geknuffeld of andere seksuele stimulatie krijgen,” zegt Freund.

Een decennium geleden, zegt Watter, leek het alsof vrouwen geen verlangen hadden in seks. Er was iets mis met haar en een arts moest een diagnose uitspreken. ‘Vandaag,’ zegt hij, ‘is de belangrijkste vraag wanneer je seks hebt en of je ervan geniet.’ Dit is een heel belangrijke verschuiving. Hoewel mannen tijdens seks altijd een orgasme willen, is dit voor vrouwen niet altijd nodig.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website