Geen hartinfarct door seks

Het is in komedies de meest voorkomende doodsoorzaak voor oudere mannen; een hartinfarct door seks, bij voorkeur met een veel jongere dame. De wetenschap heeft nu bewezen dat dit een fabeltje is, je kunt naar hartenlust vrijen zonder gevaar voor een hartinfarct.

Geen relatie tussen hartfalen en seks

Volgens een artikel dat werd gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology is het zeer onwaarschijnlijk dat seks een aanleiding is voor een hartinfarct. Slechts 0,7% van de mensen met een hartinfarct hadden binnen één uur na de seks een hartinfarct. Van de mensen met een hartinfarct had bijna 15 procent van de ondervraagden minimaal twaalf maanden geen seks meer gehad, bijna 5 procent deed het minder dan één maal per maand, ruim 25 procent minder dan één keer per week en 55 procent meer dan één maal per week.

Van de 536 hartpatiënten die werden onderzocht ondervonden 100 personen binnen tien jaar een cardiovasculair probleem, ze waren in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Dat aantal lijkt wellicht hoog maar het ging dus om een groep die reeds hartpatiënt was. Seks bleek geen invloed uit te oefenen op nieuwe hartproblemen.

Niet voldoende informatie

Hartpatiënten krijgen te weinig informatie van de arts over seks na een hartinfarct waardoor mensen onnodig angst krijgen. Het onderzoek wijst uit dat er geen direct verband ligt tussen seks en hartfalen. Het is al eerder gebleken dat seks ook niet zo inspannend is als vaak wordt gedacht. Er worden minder calorieën verbrandt dan je misschien zou denken, en seks voor de wedstrijd zou ook geen nadelige invloed hebben op atleten. Dus geniet van de seks, het is veilig!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website