Faken mannen hun orgasme? Ja!

Mannen faken orgasmes

Vrouwen zijn niet de enigen die soms bluffen in de slaapkamer. Jawel, ook de mannen faken soms hun orgasme.
Ze geven het niet zo vaak toe als vrouwen, maar studies tonen aan dat ook zij het doen. Mannen zouden vaak opzettelijk kreunen en geluidjes maken.

Maar waarom doen ze dat? De redenen dat mannen hun orgasme faken blijken zeer divers.

Het faken van een orgasme om het zogezegd uit te stellen

Eigenlijk faken ze dus niet hun echte orgasme, maar doen ze alsof ze een orgasme gaan krijgen om het dan te doen laten uitschijnen of ze het uitstellen.

Ze doen dit, omdat ze dan vaak bewondering krijgen van hun partner die graag wil zien dat ze moeite doen om hun orgasme nog wat langer onder controle te houden.

Gemiddeld zou het zeven minuten duren voordat een man klaar komt met penetratie. Vindt de man dat het te lang zou duren, dan durft hij het alsof te doen.

Om hun trots te bewaren

Mannen laten graag zien dat ze kloten aan hun lijf hebben en daar hoort natuurlijk een orgasme bij. Als een man om de een of andere reden niet klaar kan komen doordat zijn penis slap begint te worden of omdat het te lang duurt, dan durft het te gebeuren dat ze faken.

Zo lijkt het voor hun partner alsof zij toch de tijd van hun leven heeft gehad en wordt de ijskoude vraag “Hoe komt het dat het deze keer niet lukte?” kostte wat kost vermeden. De meeste mannen faken dus gewoon het orgasme om hun ego te redden.

Enkele andere redenen

Andere redenen zijn dan weer om een vroegtijdig orgasme te maskeren. Met andere woorden houden ze zich eerst in en doen nadien alsof. Soms ook gewoon omdat sommige koppels het idee hebben dat elke keer dat ze seks hebben er een spectaculair orgasme moet zijn.

Ja, vaak is dit spectaculaire orgasme helemaal vals. En soms faken ook mannen het omdat ze niet echt goesting hebben in seks (ja, ook dat gebeurt wel eens!) terwijl de andere partner er juist wel zin in heeft.

Vormt het een probleem dat je mannelijke partner faket?

Dat een man af een toe een orgasme faket is helemaal geen probleem. Echter mag het niet te vaak gebeuren, want dan scheelt er vaak ook iets fysisch of psychisch.

Afhankelijk van het geval kan de man dan beter eens langs een arts, therapeut gaan. Wat vaker masturberen om nog eens te ontdekken waar de man van opgewonden wordt is ook een goed idee. Ook het verminderen of stoppen met alcohol en zeker drugs wordt aangeraden, omdat deze de seksprestaties beïnvloeden.

Velen denken namelijk dat alcohol je actiever maakt, maar het tegendeel waar. Ja hoor, het neemt remmingen weg en een vluggertje is snel geklaard, maar na een tijdje verzwakt alcohol je concentratie alsook je spieren. Aangezien de penis voornamelijk één grote spier is wordt het dus moeilijker om langdurig seks te hebben, of voor sommigen zelfs in eerste instantie een erectie te krijgen.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website