Evenveel seks voor kleine en grote mannen

Veel vrouwen vallen op lange mannen met een getraind lichaam. “Tall, dark and handsome” is nog steeds een cliché. Maar uit onderzoek van David Frederick en Brooke Jenkins van de Chapman Universiteit in Californië blijkt dat kleinere mannen met een minder perfect lichaam net zoveel sekspartners hebben dan de standaard adonis. Deze conclusies komen voort uit een onderzoek onder 60.000 westerse en heteroseksuele mannen en vrouwen. Alleen mannen die tussen de 1,54m en 1,64m lang zijn moeten het stellen met twee sekpartners minder.

De gedachte komt voort uit een evolutionair standpunt. Lange en atletische mannen hebben sterke genen, en vrouwen voelen zich automatisch daartoe aangetrokken.

Vrouwen vallen over het algemeen op mannen die langer zijn dan ze zelf zijn. Aangezien vrouwen gemiddeld kleiner zijn dan mannen is dat niet zo moeilijk. Maar die man in kwestie hoeft niet extreem lang te zijn, zolang ze maar niet kleiner zijn als de vrouw

Hoe zit het met de vrouwen? Daar zie je juist het tegenovergestelde. Lange vrouwen, en vrouwen die uitzonderlijk dun zijn, moeten het stellen met minder sekspartners dan de kleinere dames met meer vlees aan de botten.

Op zich worden een aantal standaard ideeën over aantrekkingskracht bevestigd, vrouwen houden van lange mannen, mannen hebben liever een wat kleinere vrouw. Maar zowel mannen als vrouwen hebben een ruime marge wat betreft lengte en omvang. Wellicht dat het tijd wordt voor een datingsite waar extreem kleine mannen worden gekoppeld aan extreem lange vrouwen. Dan kunnen ze samen het gemiddelde wat opkrikken.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website