Een derde van werknemers flirt met collega’s…en meer!

Bij een sollicitatiegesprek komen verschillende zaken aan bod; salaris, toeslagen, arbeidsomstandigheden en een auto van de zaak bijvoorbeeld.

Maar de kans op seks met een collega wordt zelden genoemd… Toch komt het vaak voor dat collega’s met elkaar flirten en ook soms verder gaan aldus Jobbird.com die een onderzoek uit liet voeren over relaties op de werkvloer.

Van flirten naar relaties

Een bescheiden aantal van 8% gaf aan wel eens geflirt te hebben met een collega. Een hoger aantal van 12% beweerde seksuele handelingen met collega’s verricht te hebben, en zelfs 15% van de ondervraagden heeft een relatie met een collega.

Werk en privé scheiden

In het onderzoek gaf 65% van de ondervraagden aan dat ze geen behoefte hebben aan privé relaties op de werkvloer. Ze beperken zich alleen tot zakelijk contact.

Mirjam Wiersma is een “flirtcoach” en auteur van twee boeken over flirten in een zakelijke omgeving en stelt dat zakelijk flirten op de werkvloer de productiviteit kan verhogen. Dat geldt overigens niet voor romantisch flirten. Het opbouwen van relaties met collega’s en klanten kan van belang zijn voor wederzijds vertrouwen, de vraag is hoever je gaat.

Relatie goed, seks niet

Arbeidsomstandigheden zijn veel veranderd de laatste decennia. Mensen gaan socialer met elkaar om en dat is een goede zaak. Maar Wiersma waarschuwt voor seks op de werkvloer, het kan leiden tot problemen tussen collega’s, wantrouwen en ongewenste machtsverhoudingen. Ze adviseert om jezelf charmant op te stellen, op een zakelijke manier te “flirten” zonder romantisch doel.

Waarschijnlijk heeft Jobbird.com de porno industrie niet in dit onderzoek meegenomen, dan waren de cijfers behoorlijk anders geweest!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website