Drie signalen die je relatie kunnen doen ontsporen

3 signalen die je relatie kunnen doen ontsporen
Natuurlijk hoop je wanneer je met iemand een relatie begint dat het allemaal goed zal gaan en dat het misschien zelfs uitmondt in een heus huwelijk.

Maar – helaas – is dat niet altijd zo. Vaak kun je dit voelen aankomen en misschien zelfs nog proberen bij te sturen, voor het echt te laat is.

Deze vijf signalen geven aan dat je relatie niet op het juiste spoor zit.

Signaal 1 – Ruzie, ruzie, ruzie

Wanneer er sneller een haar in de boter zit dan dat jullie zin hebben om elkaar te bespringen is er heus wat mis in jullie relatie. Probeer in dat geval erachter te komen wat de oorzaak ervan is.

Zit jij of je partner in een lastige situatie op dat moment? Hoe kun je proberen ervoor te zorgen dat dit niet teveel uitgewerkt wordt op de relatie?

Probeer deze vragen samen met je partner – uiteraard niet vlak na een ruzie – eens met je partner te beantwoorden. Op deze constructieve manier leren jullie elkaar weer kennen hoe jullie werkelijk zijn.

Heb je de laatste tijd iets te vaak ruzie, spoor dan het probleem op en pak het aan, laat het niet ontsporen in ergernis die uitmondt in een relatiebreuk.

Signaal 2 – Seks lukt niet altijd

Uiteraard zijn jullie wel al eens niet tegelijkertijd opgewonden, maar het is belangrijk daarmee om te gaan. Zo mag je gerust al eens je partner afwijzen als hij met je wilt vrijen, maar omgedraaid moet jij ook aanvaarden dat hij/zij ook niet altijd zin in seks heeft.

Een ander probleem kan zijn dat er wel zin in seks is, maar dat dit door problemen niet altijd goed lukt. Hij krijgt bijvoorbeeld geen stijve of zij heeft momenteel een te slechte conditie. Hoe dan ook is het belangrijk hoe er mee om te gaan.

Ten eerste moet je aanvaarden dat seks niet altijd lukt, net zoals je niet hoeft te aanvaarden dat het bijna nooit lukt – of enkel lukt wanneer je partner dat wil. Ook hier kan het gesprek de oplossing bieden, signaleer het probleem.

Ligt het bij je partner toon dan begrip en geen walging. Uiteindelijk hoop jij ook begrip en hulp te krijgen, wanneer het probleem bij jou ligt.

Zoals men vaak zegt, “Seks is niet de belangrijkste factor in een relatie, tenzij het niet aanwezig is”.

Signaal 3 – (vermoeden van) ontrouw

Wanneer er meer vragen op je afkomt of jij aan je partner stelt in de trant van ‘Om hoe laat ben je thuis?’, ‘Waar ga je naar toe?’, ‘Wat ga je na je werk doen?’, etc. kan dit een teken zijn dat jij het gevoel hebt dat je partner ontrouw is of iets verbergt of dat hij/zij dat van jou vindt.

Indien het waarheid is, valt er bijzonder weinig aan te doen, want dan is de schade alleen maar groter. En elke poging tot lijmen, leidt vaak tot steeds minder vertrouwen. Wanneer dit niet zo is, is het belangrijk dat jij open kaart speelt voor je partner dat je transparant bent en dat je hem of haar toont dat je nog altijd eerlijk bent.

Ook als de situatie omgedraaid is, moet je hem of haar de kans geven weerwoord of transparantie te bieden. Het is niet per se omdat je partner even naar iemand anders kijkt, dat hij er al mee in bed zit.

Het woord is vaak de goede oplossing

Hoewel ‘spreken is zilver, zwijgen is goud’ een veelvuldig bevestigde waarheid is, moet je opletten dat er tussen jouw en je partner geen ongelukkig stilzwijgen is.

Het is belangrijk dat jullie elkaar vertrouwen en heel open zijn tegenover elkaar. Zeker in bovenstaande situaties.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website