De voordelen van masturberen

Masturberen of jezelf bevredigen is helaas een van de grootste taboes in het seksleven.

Heel vaak wordt er niet over gerept en als er over gepraat wordt, is het vaak met het schaamrood op de wangen. Echter heeft masturberen heel veel voordelen.

Al is het maar dat je jouw eigen lichaam nóg beter leert kennen.

Masturberen is gezond en heel normaal

Masturberen heeft heel veel voordelen. Vroeger dacht men wel eens dat te veel masturberen zou leiden tot het disfunctioneren van de seksorganen, maar dit is helemaal niet waar.

De wetenschap beweert zelfs het tegengestelde. Onderzoekers gaan er immers steeds meer van uit dat masturberen je seksuele respons beter maakt, omdat je weet hoe jouw lichaam in elkaar steekt.

Voordelen van masturberen

Masturbatie heeft ook tal van andere voordelen die goed voor je gezondheid zijn. Mensen die zichzelf regelmatig bevredigen hebben vaak minder stress.

Ook wanneer je geen partner hebt, kun je nog altijd seksueel opgewonden worden. Blijf hier niet mee zitten, want dat zorgt voor frustratie. Door je te masturberen verlos je jezelf van deze seksuele spanning.

Masturbatie kan ook zorgen voor ‘veilige seks’, al is dit niet 100%. Het is veilig in de zin van zwangerschappen, omdat het volgende orgasme nog wel even op zich zal laten wachten. Echter voorkomt het niet de overdracht van alle SOA’s.

Mensen die zich regelmatig masturberen hebben een beter metabolisme en de productie van endorfine wordt gestimuleerd wat zorgt voor een gelukkiger en ontspanner gevoel.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website