De ideale voorbehoedsmiddelen voor prostituees

Als je als prostituee of op een andere manier als sekswerkster bezig bent, is het belangrijk om gebruik te maken van beschikbare anticonceptiemiddelen.

Een condoom bijvoorbeeld vermijd niet alleen een ongewenste zwangerschap, maar verminderd ook sterk de kans op seksuele aandoeningen. Dit artikel verduidelijkt enkele van de vele voorbehoedsmiddelen die er allemaal zijn om een volle buik te voorkomen.

De anticonceptiepil

…of vaker gewoon “de pil” genoemd, is het voorbehoedsmiddel voor de vrouw bij uitstek om een zwangerschap te voorkomen.

Er bestaan twee soorten pillen, (1) die met stopweek en (2) die zonder stopweek.
Zeker bij deze laatste is het zeer belangrijk om de pillen in de juiste volgorde te consumeren, want een viertal pillen doen iets heel anders dan de achtentwintig andere pillen.

In de pil zitten hormonen die voorkomen at de eicel rijp wordt. Het gevolg daarvan is dat je niet bevrucht kunt worden.

“De pil”, in welke vorm dan ook, wordt als een van de betrouwbaarste anticonceptiemiddelen aanzien indien je ze op de correcte manier inneemt.

De prikpil

Dit anticonceptiemiddel is eigenlijk een variant van de gewone pil. Het belangrijkste verschil is dat er om de drie maanden – vaak op de eerste dag van de menstruatie – een hormoon in je lichaam wordt gespoten.

Net zoals de gewone anticonceptiepil voorkomt de prikpil dat de eicel rijp wordt. De prikpil vind je op voorschrift bij de apotheek, maar moet door een arts worden toegediend.

De dokter zet de pil in de bilspier waardoor het hormoon geleidelijk in de bloedbaan wordt opgenomen. De prikpil is even betrouwbaar als de gewone pil en beschermt je voor maximaal 89 dagen.

Het is dus belangrijk dat je op tijd langs de arts gaat voor een nieuwe inspuiting.

De hormoonpleister

Een andere voorbehoedsmiddel waarmee je een zwangerschap voorkomt is de hormoonpleister. Deze wordt ook wel “patch” genoemd.

Het is een plakker die vaak 4×4 cm groot is en bevat twee vrouwelijke hormonen die zorgen dat de eicel niet rijp wordt.

Via de huid geven ze immers constant een lage dosis hormonen vrij. Net zoals de pil en de prikpil heb je een voorschrift nodig van een arts.

Het spiraaltje

Dit voorbehoedsmiddel is echt maar een tweede keuze als bovenstaande anticonceptiemiddelen je gezondheidsproblemen geven, want ze zijn minder betrouwbaar. Het spiraaltje is een klein plastic voorwerp dat in de baarmoederholte geplaatst wordt.

Er zijn twee soorten: het koperspiraal en de hormoonspiraal. Met de eerste blijf je menstrueren en blijft alles normaal gezien zijn natuurlijke gang gaan, bij de tweede kan de menstruatie stoppen.

Sterilisatie

Als je 100% zeker bent dat je geen kinderen (meer) wilt krijgen, is sterilisatie de meest veilige optie. Opgelet, als je je als vrouw wilt laten steriliseren, kan dit enkel operatief.

Een sterilisatie is echter in vergelijking met bovenstaande anticonceptiemiddelen een blijvende oplossing, alleen biedt het natuurlijk volledig geen bescherming tegen seksuele overdraagbare aandoeningen.

Bron: infosexwork.be


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website