De drie meest voorkomende redenen voor sekstherapie

Heel vaak gaan problemen in de slaapkamer vooraf aan het eerste bezoek aan de sekstherapeut. Deze zal er dan alles aan doen om de relatie tussen jouw en je partner weer op het goede spoor te krijgen, maar verwacht niet dat de sekstherapeut de God der goden is en jullie in een vingerknip kan helpen.

Hoewel de gesprekken met de therapeut jullie dichter bij elkaar kunnen brengen, hangt veel af van jullie eigen wil en kracht. Maar wat zijn nu de meest voorkomende redenen om aan sekstherapie te beginnen?

Sekstherapie

Geen verlangen meer

Jij en je partner zijn misschien heel spectaculair samen gegaan. Spannende en zeer geile seks was hiervan het gevolg. Maar dan begint het te minderen. Na enkele maanden en jaren hebben jullie eigenlijk niet zoveel meer zin om seks met elkaar te hebben of dat op het zelfde moment met elkaar te hebben.

De oorzaak is niet per se dat jullie elkaar niet meer graag zien, maar kan van een heel andere aard zijn. De sekstherapeut kan jullie hierbij helpen. Aan de hand van individuele en gezamenlijke gesprekken probeert de therapeut immers te peilen wat de oorzaken zijn waardoor de seks niet meer vlot en kan hij op maat gemaakte oplossingen aan jullie voorstellen.

Bedriegen

Een ander is in het spel

Het kan zijn dat er iemand anders in het spel is. Jij of je partner hebben immers iemand anders waarmee ze regelmatig seks hebben.

Als het echt alleen maar om de seks en niet om de liefde gaat, dan kan het zijn dat er aan de relatie gewerkt kan worden, indien jullie elkaar kunnen vergeven. Vaak is de oorzaak dat het seksleven te voorspelbaar, te ordinair is geworden en dat een van de partners het toch wat spannender wil hebben.

Een sekstherapeut kan in dit geval de spanningen tussen jullie verminderen en helpen voor spannendere seks waarbij de verwachtingen van beide partners worden ingelost.

Orgasmeproblemen

Dit kan zowel betrekking hebben tot de vrouw die heel moeilijk tot een echt orgasme komt, maar ook de man die met erectieproblemen kampt. In beide gevallen kan een sekstherapeut nuttig zijn, omdat hij ervoor zal zorgen dat het orgasme een taboeloos onderwerp wordt, want zolang je er niet over kunt praten, zal het ook niet verbeteren.

Aan de hand van gesprekken en de verschillende oplossingen die de therapeut suggereert, zal er getracht worden om een orgasme weer gemakkelijker te kunnen bereiken.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website