Besneden penis 60% minder kans op seksuele aandoening

Af en toe hoor je het weer, de discussie over een besneden en onbesneden penis.

Mannenbesnijdenis is niet langer alleen maar gelinkt aan het islamitische en joodse ritueel, maar wordt steeds meer populair in de westerse wereld (al is een hoog percentage nog steeds islamitisch of joods).

Voornamelijk in de Verenigde Staten komt een besneden penis zeer vaak voor, en wordt als normaal bekeken.

Een mannenbesnijdenis is soms essentieel, wanneer je bijvoorbeeld problemen ondervind met je voorhuid.

De voorhuid moet namelijk niet volledig worden verwijderd. Aan de hand van een medische ingreep kan de huid minder strakgespannen rond de eikel zitten en dat voorkomt bovendien ontstekingen.

Verder ligt de kans bij een onbesneden man op een seksuele aandoening maar liefst 60% hoger dan bij een onbesneden man. De oorzaak zijn bacteriën die zich onder de voorhuid verzamelen en langer aanwezig zijn.

Voor onbesneden mannen speelt hygiëne dus een belangrijke rol, hou je albert, zwabber, slurf of wat je je mannelijk deel ook maar noemt 🙂 dus hygiënisch. Als je thuis bent kan je na het plassen dus even je mannelijke delen even onder de kraan afspoelen, of gebruik een vochtig doekje.

Let wel op, vochtige babydoekjes blijken niet ideaal voor privé delen. Deze kunnen namelijk huidirritatie veroorzaken (meer info).

Een mannenbesnijdenis heeft nog meer preventieve voordelen: de risico’s op urineweginfecties en penis- en prostaatkanker zijn minder.

Besneden mannen kunnen vaak ook langer seks hebben, dit aangezien hun eikel minder gevoelig is. De voorhuid beschermt namelijk de eikel, wanneer de voorhuid besneden is komt de eikel vaker in contact met je ondergoed, je benen, enz.

Ben je een volwassen man en lijken de voordelen van een besneden penis aantrekkelijk? Dan is er goed nieuws, het is nooit te laat. De operatie is snel voorbij en de herstelling fase is best snel.

Na ongeveer 3 a 4 weken zal de penis zo goed als volledig hersteld zijn en na ongeveer 6 weken je weer van seks genieten.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website