Apple homo’s niet welkom in Rusland

Het is bekend dat de Russische regering niet homo-vriendelijk is. In een wet van 2013 staat ook dat “promotie van homoseksualiteit aan minderjarigen” verboden is. En een advocaat heeft nu een klacht ingediend bij de politie van Kirov omdat hij beweert dat Apple deze wet schendt, en wel met Emoji.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Apple is de laatste jaren steeds meer de Emoji karakters aan het promoten. Dat is een toetsenbord met plaatjes in plaats van letters. Er zijn een aantal standaard Emoji maar bedrijven kunnen zelf nieuwe karakters toevoegen. In 2012 kwam Apple al met de eerste homovriendelijke Emoji en ze hebben er sindsdien nog een aantal toegevoegd.

Gay en succesvol

De CEO van Apple, Tim Cook, is de enige persoon op de lijst van 500 rijkste mensen die openlijk homoseksueel is. Bij dit bedrijf staat respect voor de LGBT gemeenschap hoog in het vaandel.

Rusland houdt niet van Apple

Eerder dit jaar verklaarde een wethouder in St. Petersburg al dat iOS 8 verboden moest worden of worden voorzien van waarschuwingsstickers als Apple geen alternatieve versie zou maken zonder deze Emoji. Hij zei ook dat dit in China al reeds het geval is. Hij vond ook dat Apple producten verboden moeten worden omdat de baas van Apple homoseksueel is.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Apple de Emojis zal verwijderen, het is de vraag hoe de Russische rechtbank zal oordelen over deze kwestie. Apple heeft nog geen reactie gegeven op de klachten maar voor iOS 9.1 staat wel de langverwachte middelvinger Emoji gepland.

Desondanks de vrees van homo’s is in Rusland de meeste bezochte porno zoekterm “anaal”… Lees meer.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website