Anoniem testen op soa’s via testmijnbloed.be

Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn infectieziekten die overgedragen worden via seksueel contact. Er zijn bacteriële (zoals chlamydia, gonorroe en syfilis), parasitaire (zoals trichomonas) en virale oorzaken (zoals herpes, hepatitis B en C, HIV en genitale wratten). 

Niet alle soa’s gaan gepaard met klachten of symptomen. Personen die geen symptomen ervaren, lopen ook meer risico om andere mensen te besmetten omdat ze zich niet bewust zijn van de gevaren. Zonder behandeling kan een soa gevolgen hebben voor je gezondheid. De gevolgen variëren van milde klachten tot – in het meest ernstige geval – onvruchtbaarheid en/of levensbedreigende infecties. 

Via de website testmijnbloed.be maak je eenvoudig een afspraak online, per mail info@betamedics.com of telefonisch 051/920 911. 

Elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 8u00 en 12u00 kunnen afnames plaatsvinden. Ben je niet in de mogelijkheid om langs te komen binnen dit tijdsbestek? Contacteer dan Betamedics om te bespreken om uw urinestaal binnen te brengen. Dit kan enkel voor de basis soa screening. De eerste 10-20 ml van de ochtendurine is het meest optimaal.

In de basis screening wordt onder andere getest op chlamydia trachomatis (de vaakst voorkomende soa), gonorroe, mycoplasma genitalium, trichomonas vaginalis, herpes simplex virus 1 en 2, ureaplasma urealyticum en, ureaplasma parvum en gardnerella vaginals (enkel bij vrouwen). Dit kan ook op urethrale/vaginale wisser worden afgenomen. 

Voor de uitgebreide soa screening is een bloedafname nodig. Zo kan Betamedics ook HIV, hepatitis B, hepatitis C en syfilis opsporen. Voor een bloedafname dien je binnen de openingsuren (ma, woe en vrij van 8u00 tot 12u00) langs te komen. 

Je ontvangt het resultaat van de test binnen 1 week op je eigen mailadres. Je medische informatie wordt nooit gedeeld met je arts, digitaal patiëntendossier of anderen.

Het medisch centrum is gelegen in Roeselare en vlot bereikbaar dankzij de nabijheid van het afrittencomplex aan de E403/A17. Gratis en discrete parkeermogelijkheid aan voor de deur. De laboratoriumanalyses zijn van kwalitatief hoogstaand niveau.
Een factuur is mogelijk na betaling ter plaatse (cash, Bancontact of PayConiq).

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via onderstaande gegevens. 

Betamedics n.v. / Testmijnbloed.be
Sint-Martinusstraat 15, 8800 Roeselare
Tel. +3251 920 911 of info@betamedics.com