6 tips voor een fantastisch seksleven!

6-tips-fantastisch-seksleven

Welk cijfer zou jij je seksleven geven? Een zesje? Een acht?

Wanneer Nederlanders worden gevraagd om hun seksleven een rapportcijfer te geven, krijgt dit gemiddeld slechts een voldoende. Oké, we zijn tevreden. Maar het kan altijd beter! Maak er een tien van met deze 6 tips voor een fantastisch seksleven.

1. Communiceer met elkaar

Ten eerste is voor goede seks, goede communicatie erg belangrijk. Wees open met elkaar, vertel elkaar wat jullie wensen zijn, wat jullie graag zouden willen proberen.

Vergeet niet, om goed met elkaar te communiceren is het van belang om een moment te creëren waarop jullie beide emotioneel aanwezig zijn en open en eerlijk met elkaar kunnen praten over jullie wensen op het gebied van seks. Focus niet op de negatieve dingen en vermijd kritiek waardoor de ander het gevoel kan krijgen de schuld te krijgen voor jullie ingedutte seksleven. In plaats van te zeggen wat je niet leuk vindt, geef dan aan wat je wel fijn vindt.

Weet je niet zeker wat je wilt? Overweeg dan om te experimenteren. Experimenteren maakt het spannend en spelenderwijs leer je meer over elkaars verlangen.


2. Accepteer jezelf

Bijna niets maakt ons zo onzeker als wanneer wij onszelf naakt aan een ander laten zien. Als we naakt zijn, zijn we kwetsbaar. Voor mensen die onzeker zijn over hun lichaam is de drempel om zichzelf naakt te tonen aan de ander nog hoger. En deze onzekerheid doet je seksleven geen goed. Pas wanneer jij jezelf accepteert, kan de ander jou accepteren.

Iedereen is anders, en ieder heeft zijn of haar eigen voorkeuren, maar je hoeft echt geen maatje 36 of een sixpack te hebben om seksueel aantrekkelijk te zijn voor een ander.


3. Breng de romantiek terug

Als jij en je partner al een poosje bij elkaar zijn, kan het zijn dat jullie seksleven op een laag pitje is komen te staan. Doorbreek de sleur in jullie relatie door weer wat romantiek toe te voegen. Ga eens per week een avondje uit, samen. En je hoeft niet per sé naar een restaurant – een autoritje maken tot in de late uurtjes kan ook heel romantisch zijn. Je zult zien hoeveel baat je erbij zult hebben door weer wat quality time met z’n tweetjes door te brengen.


4. Doe aan lichaamsbeweging

Door eerst een beetje te zweten prepareer je je lichaam om in de stemming te komen.
Lichaamsbeweging geeft je energie. Ongeveer 35 tot 40 minuten na een goede workout begint je bloed te circuleren, je zenuwstelsel staat op scherp… een goed moment dus om aan seks te beginnen.
En omdat je nieuwe energie krijgt van lichaamsbeweging, kan het een goed idee zijn om dit ’s avonds in te plannen zodat je na een lekkere sekssessie tevreden naar bed kunt.


5. Weg met stress

Stress staat een goed seksleven in de weg. Door stress is het moeilijker om je te ontspannen en toe te geven aan je seksuele verlangens. Als jullie veel last van stress hebben, moet de stress eerst worden aangepakt om ruimte te maken voor seks. Overweeg eens een yoga-sessie, of probeer meditatie. Zorg ervoor dat het rustiger wordt in je hoofd. Een heldere, rustige geest kan het verschil maken in de slaapkamer. En wanneer je je helemaal over kunt geven, is de kans op fantastische seks veel groter.


6. Probeer nieuwe standjes

Waarschijnlijk zijn jullie geneigd om de oude vertrouwde standjes te gebruiken voor seks, maar door nieuwe standjes te proberen creëer je meer opwinding. Zelfs als jullie een voorkeur hebben voor een bepaald standje, staat niets je in de weg om wat nieuws te proberen tijdens het voorspel. Wie weet ontdekken jullie wel een nieuwe favoriet!

Ontdek 5 interessante standjes hier!


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website