5 redenen waarom seks gezond is

5 redenen waarom seks gezond voor je isEen partner hebben brengt vele voordelen met zich mee. Naast iemand waar je af en toe je zaag aan kunt doen, iemand die je kunt knuffelen, heb je ook iemand waar je lekker intiem mee kunt zijn.

Regelmatig seks hebben zou zorgen dat je spanning afneemt (het is dus de ideale ontspanning).

Maar daarnaast zou het ook goed zijn voor je immuunsysteem en hoef je niet meer gaan sporten. Seks regelmatig en je conditie springt omhoog. Maar hieronder staan de 5 redenen waarom je regelmatig seks moet hebben. (Deze gebruiken als “excuus” is toegestaan.)

Seks zorgt voor een goede nachtrust

Zoals gezegd neemt seks de spanning weg. Bovendien is het vrijen vaak ook een fysieke inspanning, waardoor je lichaam moe is. De spanning wordt weggenomen doordat tijdens de seks je lichaam de stof oxytocine aanmaakt. Deze zorgt, naast het stimuleren van het gehalte endorfine, ook voor rust waardoor je beter slaapt.

Seks is de ideale workout

Seks hebben is de ideale workout. Neen, je hoeft geen sportkleren aan te trekken, maar je kunt beter je kleren uitdoen. Als je seks hebt (bij voorkeur in verschillende standjes) zullen veel meer spieren getraind worden. De spieren van je dijen, benen, armen, schouders en onderbuik zullen zich ontwikkelen bij zeer regelmatige seks. Ook als je wilt werken aan je buikje is seks goed. “Normaal vrijen” verbrandt zo’n 150 calorieën. Zeg je fitnessabonnement maar op.

Seks houdt je jong!

Mensen die regelmatig seks hebben, zijn vaak gelukkiger. Dit komt omdat tijdens de seks enorm veel endorfine vrijkomt. Een bijeffect hiervan is dat de productie van vitamine D gestimuleerd wordt. Deze zorgt dat je niet alleen jong voelt, maar ook er langer zo uit ziet.

Seks zorgt voor een hogere kans op nageslacht

Het hebben van regelmatige seks zorgt er bij de vrouw vaak voor dat de menstruatiecyclus beter wordt gereguleerd. Hierdoor is het eenvoudiger om zwanger te raken, want door het hebben van seks lijkt het lichaam te denken dat je een kindje wilt maken. Ook voor de man zit er wat aan vast. Door regelmatig klaar te komen (niet per se tijdens het vrijen, maar dat mag natuurlijk) wordt de kwaliteit van het sperma beter.

Seks zorgt voor een immuunsysteem boost!

Onderzoek toont meer en meer aan dat er een relatie bestaat tussen het hebben van seks op regelmatige basis (bij voorkeur wekelijks) en een beter immuunsysteem. Dit komt omdat de antistof immunoglubine vaak in een grotere dosis in het lichaam zit. Deze stof zorgt dat je beter opgewassen bent tegen een verkoudheid en/of andere infecties.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website