5 dingen die ze niet wilt horen tijdens een eerste date

5 dingen die ze niet wilt horen tijdens een eerste date

Wanneer je een nieuwe persoon leert kennen en je vindt hem of haar eigenlijk leuker dan je dacht. Als dit wederzijds blijkt te zijn, dan zit er wellicht die eerste, belangrijke date aan te komen.

Maar hoe pak je dat aan. Als je hoopt dat je date slaagt, dan zeg of doe je deze dingen beter niet… Heb jij jezelf er al eens op betrapt?

Praten over je affaires in het verleden is… sterk afgeraden!

Welke man of vrouw wil nu tijdens de eerste date horen hoe het je liefdeshistorie was. Vermijd dus tijdens je eerste ‘echte’ date te praten over je ex(en?), want dit lokt vaak enkel maar ergernis uit.

Ook kan hij of zij denken dat hij/zij weer de zoveelste persoon in het rijtje is en is de kans veel kleiner dat je relatie serieus wordt.

Houd je affaires dus maar achter de kiezen, mocht het echt serieus worden, dan moet je het uiteraard later oprakelen, maar dan pakt hij/zij het er wel bij, want nu heb je iemand zot van je gemaakt.

20u is 20u en niet 20u15

Zeker op je eerste date is het belangrijk dat je op tijd bent. Het is beter om een eerdere bus te nemen of een half uur eerder met de fiets of auto te vertrekken dan nodig is.

Immers zal je – misschien – toekomstige partner, in principe toch, er ook alles aan doen om op tijd te zijn. Zorg dus dat je op het afgesproken uur op de afgesproken plek staat.

Te laat komen, kan een echte afknapper zijn voor je eerste date, want je moet echt je best gaan doen om het goed te maken.

Ha, Alice, da’s lang geleden…

Niet doen! Mocht je toevallig iemand ontmoeten die je kent, probeer dan de conversatie tot een minimum te beperken. Tijdens je eerste date wil jij immers ook 100% van de aandacht van je gesprekspartner hebben.

Wel, hij/zij eist dit ook van jou. Beperk conversaties met ‘toevallige bekenden’ tot een minimum of negeer ze zelfs.

Een glaasje wijn kan smaken, een flesje wijn is wat veel

Alcohol nuttigen tijdens een (eerste) date kan natuurlijk. Meer nog het is zelfs goed, want het doet de spanning bij beide personen verminderen.

Echter moet je er ook geen zuipfestijn van maken, vermijd dat je dronken wordt, want dat is voor heel veel mensen, man én vrouw, een serieuze afknapper.

Wie weet wat voor onzin er uit je mond komt rollen, of misschien wordt je wel een beetje té eerlijk…

Als roker pas je beter op je tellen

Er is natuurlijk geen probleem als beide personen al eens graag een sigaretje opsteken. Het wordt wel minder leuk, wanneer één persoon dat doet.

Natuurlijk mag en kan dat niet beletten dat je op iemand die niet rookt verliefd wordt, maar veel mensen vinden het not done dat je tijdens een eerste date je gesprekspartner – al is het maar een paar minuten – inruilt voor een sigaretje.

Heb je er echt nood aan dan kun je beter vragen of ze even met je mee naar buiten wilt.


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website