Is de penislengte van belang?


Heel veel mannen lopen met een eigen beeld rond van wat nu de ideale penislengte is. Dit beeld van de ‘ideale penis’ wordt vaak geopperd door het kijken van porno waar zeer grote proporties eerder regel dan uitzondering zijn.

Ook onder vrienden wordt er wel eens opgeschept over de grootte van hun kleine Jan of Piet. Maar is de lengte van je penis eigenlijk zo belangrijk voor seks? Heeft een iets groter geschapen man veel meer voordeel dan een wat minder bedeelde man? Met andere woorden…

Hoe belangrijk is de grootte van de penis bij seks?

Zeer gering. Uit heel veel onderzoeken blijkt immers dat er geen correlatie is tussen de penislengte van de man en het plezier tijdens de seks van de vrouw. Toch hebben vele mannen het idee dat ze ‘te klein’ zijn om de vrouw te behagen en dat de meeste vrouwen vallen op mannen met een groter lid.

Echter vinden onderzoek nog altijd geen verband tussen de lengte noch omtrek van de penis en het hebben van goede seks. Feit is zelfs dat eigenlijk slechts de eerste centimeters van de vagina seksueel gevoelig zijn. Dus een kleinere penis bereikt deze ook met gemak.

Bovendien gaat vrijen verder dan een paar keer stoten met je lid. Je handen, mond en tong zijn zelfs vaker grotere wapens dan je groter of wat kleiner geschapen penis. Als je goede seks wilt hebben, moet je immers vrijen met je hele lichaam.

Is mijn penis ‘normaal’?

Artsen achten een penis in erectie van tussen de twaalf en zeventien centimeter als normaal. In zijn hangende houding is dat tussen de vijf en dertien centimeter. Bovendien is een leuk feitje dat een man met een groter ‘slap’ lid de grootste in ‘erectie’ is.

Immers is het vaak zo dat hoe groter je penis in rust is hoe minder deze groeit wanneer hij in erectie komt te staan. Zo kan een penis van 10 cm in rust gemakkelijk de zestien à zeventien centimeter in erectie bereiken terwijl een man met 13 cm als slappe penis misschien maar tot veertien à vijftien centimeter groeit.

Kan ik mijn penislengte groter maken?

Operatief kunnen er enkele centimeters bijkomen door een kleine operatie, maar het verschil is niet zo heel spectaculair en er is ook een risico mee verbonden. Er bestaat immers de kans – al is deze heel klein – dat je door deze operatie impotent kunt worden.

Op internet worden continu penis vergrotende middelen verkocht. Weet dat deze bedrog zijn. Dit soort middeltjes werken niet. Eenmaal een man volwassen is, zal zijn penis – tenzij door middel van bovenvermelde operatie – niet meer groeien.Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website

*