Een introductie in enkele bondage technieken

Wil je de wereld van bondage en SM verkennen dan kom je automatisch bij de vraag welke standjes je het beste kunt gebruiken. Dit artikel geeft je enkele ideeën van mogelijkheden en laat hopelijk je fantasie aanwakkeren.

Bondage techniek 1 – de ball tie- houding

De ball tie- houding
De ball tie (ook wel balltie geschreven) is een houding waarbij de sub gedwongen wordt in een soort van foetushouding. De bovenbenen worden door middel van touwen tegen de buik van de sub gebonden. De polsen worden meestal op de rug vastgebonden, al gebeurt het ook dat ze de benen ‘knuffelen’.

Belangrijk is om te weten hoe hard je kunt aanspannen. Zeker met de bovenbenen tegen de buik kan het voor de sub heel moeilijk worden om te ademen wanneer de touwen te strak aangespannen worden.

Bondage techniek 2 – Crotch rope

Bondage techniek 2 – Crotch rope
Deze houding is bedoeld voor vrouwelijke subs. De techniek die gebruikt wordt, komt oorspronkelijk uit de Japanse bondage scene en wordt daar Matanawa of Sakura genoemd. Deze techniek zorgt duur het uitoefenen van druk voor een ongemakkelijk, pijnlijk, maar ook lekker(!) gevoel op de genitaliën van de vrouw. Typisch wordt er touw gespannen tussen de buitenste schaamlippen van de vrouw.

Door de rest van het touw rond de heupen te binden, blijft alles op zijn plaats zitten. Eventueel kun je met knopen werken, waardoor er extra druk op de clitoris of op de anus van de vrouw komt te zitten. Deze bondage techniek is gemakkelijk met andere technieken te combineren.

Bondage techniek 3 – ‘Omgekeerd bidden’

Bondage techniek 4 – ‘spread eagle’
‘Omgekeerd bidden’ of, in het Engels de reverse prayer position is een bondage techniek die zich richt op de armen van de sub. De armen worden op de rug van de sub gebonden. Dit op zodanige wijze dat de vingers en handpalmen van de sub elkaar raken ‘alsof ze bidden’.

Hoewel op het begin deze houding niet onmiddellijk pijnlijk is, schuilt de kracht van deze houding in zijn duur. Mensen krijgen al snel last van krampen in de geforceerde spieren als ze langdurig in deze houding moeten zitten.

Bondage techniek 4 – ‘spread eagle’

Bondage techniek 4 – ‘spread eagle’
De ‘spread eagle’ houding is een zeer eenvoudige en populaire bondage techniek. Het komt er op neer dat de sub zijn armen en benen zo ver mogelijk uit elkaar worden getrokken waardoor er een “X-figuur” ontstaat. Deze houding kan zowel liggend (op de rug als op de buik), maar wordt ook vaak ‘staand’ uitgevoerd.

Veel dom(me)s houden ervan om hun sub in deze houding ook te blinddoeken. Hoewel dit standje op zichzelf niet pijn doet, is de sub extreem kwetsbaar in deze houding. De domme kan gemakkelijk overal aan bij de sub en is eigenlijk zeer vrij in wat hij met hem of haar kan doen.Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website

*